Zimný koncert s erotikou aj sklerózou

Zimný koncert v piešťanskom kine Fontána sa niesol v duchu dobrej náladičky, muziky v podobe džezu, swingu, boogie a šlágrov slovenských, amerických či talianskych. Nechýbali ani legendárne čerešne Hany Hegerovej či Dušanov Grúňov Starý rodný dom. To všetko v podaní banskobystrického zoskupenia, ktoré si na plagátoch píše názov: SKLerotic Jazz Band.

SKLerotic Jazz Band zabával Piešťancov v kine Fontána. foto:autor

Starí páni – inštrumentalisti a multiinštrumentalisti – si koncert užívali a bavili publikum aj inscenovanou či skutočnou zábudlivosťou, z ktorej vyťažili vtipné maximum. Mohli si to dovoliť, pretože v publiku si svoje voľnočasové aktivity vypĺňali rovnako založení piešťanskí seniori.

Koncert uviedla riaditeľka mestského kultúrneho strediska Marta Jurčová. Popriala divákom a účinkujúcim príjemný umelecký zážitok a pekné chvíle pri hudbe a speve. To už pódium patrilo Banskobytričanom a tí sa vybrali v časopriestore do rôznych období aj lokalít, aby interpretovali najlepšie kúsky zo svojho bohatého repertoáru.

Užívali si to naozaj v príjemnej symbióze s publikom, ktoré nešetrilo potleskom. Veď ani hudobníci a ich speváčka nešetrili šarmom. A to do Piešťan prišli v deň, keď celá republika hlásila silnú poľadovicu a unavení ortopédi či chirurgovia ešte nezhasínali svetlá na operačných sálach, pretože ľudia si lámali nohy, ruky až do večera.

V kine Fontána si, našťastie, nikto nič nezlomil, možno iba nejaký džentlmen zo SKLeroticu zlomil srdce svojím vystúpením niektorej z dám. Ale to všetko je už v istom veku dovolené. Čo poviete? Erotic ešte kde-tu zafungoval, pričom pán Sklerotic mu bravúrne konkuroval.

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav