Na výstave si prezriete diela až dvadsiatich autorov

Milovníci výtvarného umenia by do 2. februára mali stihnúť návštevu piešťanskej Galérie Fontána. V jej priestoroch je teraz inštalovaná Prezentačná výstava, ktorá zachytáva diela dvadsiatich umelcov.

Obrazy zachytávajú množstvo rozličných motívov. foto: autor

V oboch výstavných miestnostiach sú uvedené aj obrazy a grafiky umelcov z okolia Piešťan. Vystavuje Branislav Môťovský, Martin Činovský, Dušan Polakovič, Ivan Szabo, Ctibor Krčmár, Ľubomír Jakubčík, Dušan Blažek, Yaro M. Kupčo, Alojz Majerník, Mária Šuľanová st., Eva Krause, Jitka Bezúrová Mošková, Eugénia Lehotská, Emil Sedlák, Igor Piačka, Ján Okruhlica, Igor Cvacho, Simona Bubánová, Lenka Boťanská Andrášiová a Ľudmila Prúdelová Dohnanská.

Obrazy zachytávajú mnoho námetov. Medzi dielami uvidíte portréty, krajiny, abstrakcie, ale aj motívy jablka či topánok. Pod dielami sú uvedené stručné životopisy autorov, a tak sa môžete dozvedieť, čo jednotlivých autorov ovplyvnilo, čo je ich najčastejším motívom zobrazovania, dokonca i to, kedy vystavovali v Galérii Fontána.

Prezentačná výstava obrazov a grafík potrvá do 2. februára. Dva dni po ukončení ju vystrieda výstava keramickej tvorby Márie a Oskara Hanuskovcov. 

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek