Krakovianska Fašiangová plesanica opäť s Obuchovcami

Už siedmykrát sa v Kultúrnom dome v Krakovanoch stretli priaznivci Múzea za Krakovskú bránu na Fašiangovej plesanici.

Do Krakovian sa prišli zabaviť viacerí folkloristi. (Autor: FB Milena Skaličanová)

Už siedmykrát sa v Kultúrnom dome v Krakovanoch stretli priaznivci Múzea za Krakovskú bránu na Fašiangovej plesanici.

Už tradične tam v sobotu 26. januára do tanca vyhrávala Ľudová hudba Petra Obucha, ktorá pri svojich vystúpeniach od prvopočiatkov sprevádzala aj piešťanský folklórny súbor Striebornica. Chvíle na parkete pri rezkej cimbalovke si užili folkloristi z Krakovian, Piešťan a iných končín. Tú striedala kapela Tenor, ktorá to tiež riadne roztočila.

Ľudová rozprávačka Ozefa Omáčkech, alias Daniela Piscová z Krakovian, ktorá spolu s rodinnými príslušníkmi založila tradíciu plesaníc, ani tento rok nezaváhala a vyparádila sa do krakovianskeho ľudového odevu, ktorý zdobí päťpaličková čipka.

Ako každý rok aj tento trvala plesanica skoro až do bieleho rána. A tí, ktorí ju absolvovali, na ňu budú v dobrej nálade spomínať ešte veľmi dlho. V kroji či bez neho sa na parkete všetci zvŕtali potom, čo si zajedli chutné pokrmy a vypili v dobrej spoločnosti svojich priateľov lahodné nápoje. Nechýbalo fotenie, nahrávanie videí, veď dobrú akciu s parádnym programom treba zdokumentovať.

Aj tento rok na plesanici vyhrávala Ľudová hudba Petra Obucha. foto: autor/FB Milena Skaličanová

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav