Zabíjačka v Šípkovom – všetko mizlo ako zadarmo

Do obce Šípkové všetci maškrtníci, ktorí milujú zabíjačkové špeciality, trafili v sobotu 11. januára vedení neomylne iba svojím nosom. Vyvoniavalo to tam až do susedného chotára.


O dobrú pohodu v Šípkovom sa staral harmonikár Janko Pavlíček. (Autor: FB Vrbove online)

Druhý ročník pravej dedinskej zabíjačky organizovali miestni športovci. Na štadión za nimi prišli nielen ich rodinní príslušníci a priatelia, ale aj sympatizanti Športového obecného klubu. Nechýbali najmä tí, ktorí si už na raňajky doma dávajú slaninu, oškvarky či zabíjačkovú kašu s jaternicou.

Už ráno okolo šiestej tu mäso zo svinky porciovali a pripravovali všetky ingrediencie a suroviny tak, aby z nich mohli v kotlíkoch či na stoloch a v hrncoch zhotoviť zabíjačkové špecialitky. Poskrúcané jaternice do špirálok čakali na vyváranie a prvých konzumentov už pred obedom.  Ľudia mohli okoštovať krvavničky, klobásky, zabíjačkovú kašu, oškvarky, kapustnicu, živánsku, varený podbradok, pečenú pečeň, ba i tlačenku.

To všetko vo vynikajúcej kvalite za super ceny. Jedlá sa míňali, obsluha bola príjemná a tiež náladička, ako sa patrí. Mnohí si brali produkty aj domov. A tí, ktorí tam hodovali, si dopriali i štamperlík či pohár piva na lepšie trávenie a vypálenie červíka. Na dobrú chuť i do spevu a k uvoľnenej veselej atmosfére pri voľnej zábave vyhrával na harmonike svoje najobľúbenejšie piesne Janko Pavlíček. Zabíjačkové špecialitky sa rozchytali rýchlejšie než jazda košickej strely.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel