Aj mesto Piešťany chce podporiť obyvateľov Prešova z vybuchnutej bytovky

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 16. decembra 2019, 11:54

Obyvatelia výbuchom plynu zničenej bytovky na Mukačevskej ulici v Prešove dostanú jednorazový príspevok na prekonanie zložitej životnej situácie. Na účte je už vyše tri milióny eur. Pomôcť chce aj mesto Piešťany. O tom, akou formou Prešovčanov podporia Piešťanci sa dozvieme už čoskoro. Rokujú o tom na radnici.

(Autor: Foto-FB-Canoneer-Group)

Na účte, ktorý zriadilo mesto Prešov na pomoc obyvateľom postihnutých tragédiou zo 6. decembra, sa k dnešnému dňu nachádza suma vyše tri milióny eur. Údaj je zverejnený na stránke banky. Finančnú pomoc rodinám z Prešova prisľúbili aj rôzne samosprávy z celého Slovenska. Viaceré rušia silvestrovské oslavy či ohňostroje a prostriedky určené na ich organizáciu sa rozhodli poslať na zmiernenie následkov tragickej udalosti.

Minulý týždeň v stredu informovala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, že obyvatelia výbuchom plynu zničenej bytovky na Mukačevskej ulici číslo 7, dostanú jednorazový príspevok na prekonanie zložitej životnej situácie vo výške 10-tisíc eur na byt a príspevok vo výške 500 eur na rodinu, bývajúcu v jednom byte, po dobu šiestich mesiacov. Išlo o prerozdelenie prvých prostriedkov z verejnej zbierky mesta Prešov určenej na pomoc občanom postihnutých piatkovou tragédiou. Z týchto prostriedkov dostanú kompenzáciu aj obyvatelia vchodu na Mukačevskej ulici číslo 9, ktorí boli evakuovaní a do svojich bytov sa nebudú môcť z bezpečnostných dôvodov vrátiť minimálne do demolácie vrchných poschodí zničenej susednej bytovky.

Nešťastie v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove má sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná. Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. Nútene sú stále evakuovaní obyvatelia 69 bytov. V Prešove naďalej platí vyhlásená mimoriadna situácia.

(vd/sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav