Trnavský samosprávny kraj pošle Prešovčanom zo zničeného domu 33-tisíc eur

Trnavský samosprávny kraj pošle 33-tisíc eur na pomoc ľuďom z bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove zničeného piatkovým výbuchom. O vyčlenení finančnej pomoci rozhodli dnes krajskí poslanci. Podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča ide o prejav spolupatričnosti a solidarity.


Piatkové nešťastie v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove má sedem potvrdených obetí. (Autor: Polícia SR - Prešovský kraj)

Nešťastie v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove má sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná, desiatky ľudí prišli o strechu nad hlavou. Úrad Trnavského samosprávneho kraja dohodne konkrétne kroky poskytnutia finančnej pomoci s vedením mesta Prešov a prešovským županom Milanom Majerským.

Mesto Prešov evidovalo na špeciálnom účte, ktorý bol zriadený na pomoc rodinám zo zničenej bytovky, k 10. decembru viac ako 2,27 milióna eur. V prvej fáze dostanú ľudia z tohto domu jednorazový príspevok 10-tisíc eur na byt a ďalší príspevok 600 eur na rodinu bývajúcu v tomto dome počas šiestich mesiacov.

Na Mukačevskej ulici v Prešove aj počas dneška prebiehajú prípravné a zabezpečovacie práce na demontáž vrchných poschodí bytového domu číslo 7. „Od rána prebieha navážanie podkladového materiálu s kamenivom a betónovými panelmi. Postupne bude vytvorený ochranný val po obvode celého bytového domu. Okrem toho boli z miesta odstránené stromy a boli demontované stĺpy verejného osvetlenia v okolí bytovky. V neposlednom rade sa zabezpečujú všetky siete po zemou. Priestor je oplotený a strážený príslušníkmi polície,“ informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek. (SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek