Spýtaj sa vašich na November ‘89

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. novembra 2019, 00:01

Piešťanskí gymnazisti Jakub Chamraz, Emma Vičanová, Daniel Valko, Nina Masaryková, Roman Turzák, ako aj pozvaní hostia – poslanec mestského zastupiteľstva Martin Valo a politológ Pavol Krištof – sa 20. novembra zúčastnili na diskusii k udalostiam v roku 1989 a k ponovembrovému vývoju spoločnosti, ktorá sa konala v Elektrárni Piešťany.

Publikom boli žiaci druhého stupňa ZŠ M. R. Štefánika v Piešťanoch. foto: Zuzana Tretinárová

Publikom boli žiaci druhého stupňa ZŠ M. R. Štefánika v Piešťanoch. Pred diskusiou si pozreli motivačný film Spýtaj sa vašich 89 v réžii talentovanej Barbory Berezňákovej. Diskutujúci gymnazisti spolu s Martinom Valom a Pavlom Krištofom poskytli žiakom základnej školy pohľad na vlastný príbeh novembra, pričom im ponúkli aj pohľad do originálneho projektu participatívnej demokracie a občianskej iniciatívy mladých ľudí v našom meste. Žiaci Gymnázia Pierra de Coubertina reprezentovali školu na vysoko kultivovanej úrovni.

K novembrovej atmosfére na gymnáziu patrí aj dobrá správa o tom, že študentky Miroslava Grajciarová (1. miesto) a Michaela Zabadalová (3. miesto) pod konzultačným vedením učiteľa Petra Rusnáka obhájili skvelé pozície v literárnej časti súťaže vypísanej Trnavským samosprávnym krajom pod názvom Sloboda a demokracia. Teraz je to na nás…

Talentované gymnazistky si prevezmú hodnotenia a ceny z rúk župana na slávnostnej akadémii pri príležitosti Dňa študentstva v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave.

(pr)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav