Odvážny piešťanský policajt zachránil mladú ženu, ktorá spadla do Váhu

V Piešťanoch zaznamenali v piatok 15. novembra okolo tretej popoludní zrejme pokus o skok z Krajinského mosta do rieky Váh. Na život si chcela siahnuť mladá žena. Zachránil ju piešťanský policajt odvážnym skokom do studenej vody.


Policajt Filip Cebo skokom do vody zachránil mladú Piešťanku. (Autor: KrPZ)

Kým privolaní hasiči spúšťali čln na vodu, žena sa nechtiac pošmykla a spadla do rieky. Skočil za ňou najskôr jeden muž, priplával k Piešťanke, ale došli mu sily, preto odplával na breh. Potom sa o záchranu pokúsil príslušník Policajného zboru v Piešťanoch a jeho odvaha bola korunovaná úspechom. Mladý policajt ženu vytiahol z rieky na breh a zachránil jej tým život.

„Piešťanský policajt, nadstrážmajster Filip Cebo, išiel v piatok popoludní na bicykli okolo Váhu, keď si všimol v rieke dve osoby. Ani na chvíľu nezaváhal a išiel im na pomoc. Mladej žene už pomáhal jeden okoloidúci, ale oboch ich začal unášať prúd vody. Filip svojim počinom zachránil životy dvoch ľudí. Mladú ženu vytiahol na breh a odovzdal ju do rúk záchranárom,“ informovala Piešťanský týždeň krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel