Kontroly dovolenkárov na letisku v Piešťanoch

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 17. októbra 2019, 07:50

Príslušníci finančnej správy fyzicky skontrolovali počas tohto leta na piešťanskom letisku takmer 500 batožín cestujúcich. Zdá sa, že dovolenkári boli dostatočne poučení. V jednom prípade však odhalili nezákonný dovoz koralov.


Z piešťanského letiska po prvýkrát tento rok od 26. mája do 22. septembra odlietali dovolenkári charterovými letmi do tureckej Antalye a do egyptského letoviska Hurghada. (Autor: Letisko Piešťany - Piešťany Airport (PZY))

Z piešťanského letiska po prvýkrát tento rok od 26. mája do 22. septembra odlietali dovolenkári charterovými letmi do tureckej  Antalye a do egyptského letoviska Hurghada. Za toto obdobie príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava vykonali na letisku Piešťany colný dohľad pri 4 975 príletoch a 5 005 odletoch dovolenkárov, pričom u 466 z nich vykonali aj fyzickú kontrolu batožín (mimo kontroly skenovacím zariadením finančnej správy).

Ako informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava počas fyzickej kontroly jednej z batožín príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava zaistili po prílete z egyptskej Hurghady dovolenkárke z okresu Žilina dva koraly patriace do radu Scleractinia spp., ktoré spadajú pod Dohovor o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín –  CITES. Na zaistené koraly nepredložila povolenie na dovoz. Takéto suveníry sú veľkým lákadlom turistov, dokonca sa v dovolenkových destináciách  na trhoch aj predávajú, ale ich dovoz je zakázaný.

Príslušníci finančnej správy z  Colného úradu Trnava boli k dispozícii pre cestujúcich už pri odlete a cestujúci mali možnosť sa informovať aj o dovoze tovaru z týchto krajín, povolených limitoch dovozu tovaru neobchodného charakteru a o rôznych zákazoch a obmedzeniach pri dovoze tovaru (napr. už spomínaný CITES). Taktiež v odletovej časti letiska boli k dispozícii  informačné letáky so základnými informáciami k zákazom a obmedzeniam či k dovozu tovaru neobchodného charakteru.

TS FINANČNÁ SPRÁVA, Colný úrad Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav