V Podolí napadli starostu, nechýbali ani vyhrážky smrťou

V obci Podolie napadol jeden z miestnych obyvateľov starostu. Najskôr len verbálne, no potom aj fyzicky. Dokonca sa mu vyhrážal aj smrťou. Príčinou násilného správania obyvateľa obce bolo, že starosta Rastislav Bobocký bol jeho rodinu upozorniť, aby neznečisťovali verejné priestranstvo a neobťažovali hlukom susedov.


Rodina zvláča do obce autovraky a na ulici pred domom ich rozoberá. (Autor: red)

Na správanie sa jednej miestnej rodiny chodia sťažnosti už dlhšiu dobu. Rovnako tomu tak bolo aj minulý týždeň v stredu. Starosta sa preto vybral na miesto a snažil sa rodinu upozorniť na to, že znečisťujú verejné priestranstvo. Deje sa to pri rozbíjaní autovrakov, ktoré na ulicu pred domom rodina zváža.

Keď ich upozorňoval, že znečisťujú verejný priestor a hlukom obťažujú obyvateľov obce, rodina sa najprv do neho pustila krikom a neskôr pribudol aj fyzický útok. Dokonca sa mu aj vyhrážali smrťou. „Najskôr verbálne a neskôr aj fyzicky napadol muž starostu, pričom sa mu okrem iného vyhrážal aj fyzickou likvidáciou. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 32-ročnému mužovi pre prečin útoku na verejného činiteľa,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Dana Adamíková.

Polícia musela muža najprv vypátrať a trestné stíhanie je voči nemu vedené väzobne. Za napadnutie starostu si môže posedieť vo väzení až päť rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava