Bratislavská: Sfušovanú rekonštrukciu nepreberú

Rekonštrukcia Bratislavskej cesty v Piešťanoch postupuje a v jednotlivých úsekoch došlo už aj k pokladaniu nového asfaltu. Na viacerých miestach sa však obyvateľom nepozdáva kvalita práce. Asfalt pretŕča nad obrubníky, nájsť sa dajú dokonca aj niekoľkocentimetrové diery.

V niektorých miestach je vysoký odskok starého asfaltu od nového obrubníka. foto:autor

Vybudovanie cyklochodníka, s tým súvisiaca obnova chodníkov pre peších a v podstate aj celkového vizuálu Bratislavskej cesty, ako hlavnej tepny v Piešťanoch, sa pomaly chýli ku koncu. Robotníci majú pred sebou iba menej ako mesiac a pol na dobudovanie nových cyklotrás a obnovu asfaltu na chodníkoch, výmenu svietidiel, osadenie zelene. Kým však toto dielo začne plne spravovať mesto Piešťany, musí ho najprv od firmy oficiálne prebrať. A to sa udeje až vtedy, ak bude mesto s výsledkom prác spokojné.

V niektorých nových úsekoch je totiž v súčasnosti vidieť isté nedostatky. Sú to napríklad niekoľkocentimetrové diery v novom asfalte, ktorý na istých miestach prevyšuje obrubníky. Napohľad táto práca preto môže pôsobiť „fušersky“.

Treba však pripomenúť, že stavba zatiaľ nie je dokončená a už vôbec nie prebraná. Firma má ešte niekoľko posledných týždňov na dokončenie, a tak môžeme zatiaľ veriť tomu, že pred termínom odovzdania budú aj tieto problémy dané do poriadku.

Ani vedenie mesta nie je pripravené preberať nepodarky. „Bratislavská ešte nie je prebraná. Prípadné nedostatky pri preberacom procese určite budeme reklamovať. Rovnako je na tom aj Ulica A. Hlinku, kde má dodávateľ v preberacom protokole uvedené množstvo nedostatkov, ktoré musí do konca septembra odstrániť,“ informovala nás prednostka mestského úradu Denisa Bartošová.

Uvidíme preto, ako sa bude rekonštrukcia v najbližšom období ďalej vyvíjať, najmä, aký bude reálny stav stavby v čase odovzdávania.

Bratislavská cesta je vo fáze rekonštrukcie preto, že Piešťany uspeli minulý rok so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu v rámci výzvy zameranej na zvýšenie atraktivity cyklistickej dopravy. Dovedna radnica zaplatí za vynovené chodníky 570-tisíc eur, väčšinu peňazí však na tento projekt získala zo spomínaných eurofondov. Rekonštrukcia sa začala začiatkom júna a má byť hotová do konca októbra.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav