September Fest prilákal stovky milovníkov piva

Neodmysliteľnou súčasťou začiatku jesene v Piešťanoch je obľúbený pivný festival. September Fest nesklamal ani tento rok a milovníci horkého zlatého moku si mohli vybrať pivo podľa svojich preferencií.
A mnohí sa na to i podujali.

Pod veľkým stanom na Námestí slobody sa ľudia stretali sedem dní. Foto: am

Od pondelka 9. septembra stál na Námestí slobody veľký biely stan, ktorý počas celého týždňa okrem stoviek návštevníkov pojal aj stánky s pivom. V ponuke viac ako štyridsiatich druhov nechýbalo svetlé i tmavé, za studena chmelené, medové či viac bylinkovo aromatické. Okrem najbežnejších desiatok a dvanástok si pivári mohli vychutnať aj štrnástky či pätnástky. Bolo teda skutočne z čoho vyberať a azda len málokto zostal pri jedinom druhu piva bez toho, aby okúsil ešte čosi iné. Platilo sa žetónmi, pričom jeden stál 50 centov. Pivá boli hodnotené rôzne, a to od troch do piatich žetónov za pollitrák.

Okrem piva žalúdky plnili aj lokše, klobásky, cigánske a chuťovky, ako sú čipsy. Kto sa chcel najesť a posedieť si pri pive za stolom, zakotvil väčšinou v lavici pod veľkým stanom. I keď v piatok či v sobotu bolo možné nájsť tam miesto len sťažka. Stovky ľudí boli nielen vnútri, ale v okolí stanu na lavičkách, okeniciach a v podstate po celom námestí.

Samozrejmosťou počas September Festu je aj dobrá muzika. Priestor dostali okrem iného tiež viaceré piešťanské hudobné projekty, a tak sa od pondelka do štvrtka na pódiu vystriedali iX-Oldies, Weekend, RPBProject a Čáry-Máry-Fuk.

V piatok odpálila rockovú šou Fáza, za tým nasledovali známe hity v podaní JB Project a napokon aj stálica piešťanských podujatí, kapela Coverage. Sobota patrila trojici muzikantských zoskupení NighTeen SevenTies, The Brothers a NaEX. Počas týchto dní si partie, rodiny, osamelí popíjači, obyvatelia i návštevníci užívali koncerty až do nočných hodín.

September Fest prilákal stovky milovníkov piva ilovníkov piva Posledný deň, teda v nedeľu 15. septembra, si na svoje prišli aj milovníci ľudovej hudby pri koncerte Dubovanky. Poslednými muzikantmi festivalu sa stali Edibles. September Fest je úspešne za nami a s ním odplávali aj hektolitre piva. A už o dva mesiace bude Námestie slobody voňať vianočným punčom a vareným vínom. 

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela