Brat napadol brata so sekerou

Policajti obvinili z úmyselnéhoublíženia na zdraví 17 ročné mladistvého z obce Váhovce. V stredu,11. septembra napadol so sekerou v ruke svojho o rok mladšieho brata. Ráno 07.00 hod. prišiel k jeho posteli, kde ležal a sekerou sa mu zahnal na hlavu. Ten stihol dať ešte pred tvár ruky a sekera sa mu zaťalado dvoch prstov ľavej ruky. 


Mladík so sekerou v ruke napadol svojho o rok mladšieho brata (Autor: KrPZ)

Útokom mu spôsobil rezno –sečné rany s poškodením šliach. Policajti osobu ihneď zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený policajt ho obvinil z úmyselného ublíženia na zdraví na chránenej osobe. Zároveň bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie z dôvodu, že  bol v auguste odsúdený za úmyselný trestný čin.

Začiatkom roku sa 17 ročný Denis dopustil v obci aj lúpeže. Osobu mal kvôli peniazom zbiť a potom okradnúť o 20 eur. Súd ho za lúpež koncom augusta odsúdil  a ako mladistvému mu vymeral trest odňatia slobody na 18 mesiacov nepodmienečne s odkladom na 18 mesiacov pod probačným dohľadom, s tým že mal nahradiť škody a verejne alebo osobne sa osobe ospravedlniť.

Právna kvalifikácia prípadu sa môže zmeniť na základe ďalších výpovedí a znaleckých posudkov. Rozhodovať o väzbe bude súd v najbližších hodinách.

TS KrPZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel