Stanislav Štepka: Vzali sme si chleby, čaj a išli do mesta s vôňou vajcovky

  • Kultúra a spoločnosť / Reportáž
  • 16. augusta 2019, 07:57

Nestor a zakladateľ Radošinského naivného divadla oslávil v piatok 26. júla 75 rokov. A jeho divadlo viac ako polstoročnicu. Divadielko, v ktorom začínal, ešte v Radošine stojí. Stanislav Štepka s láskou spomínal na jedno krásne obdobie – radošinské.


V zrekonštruovanej sýpke v Radošine minulý rok diskutovali so Stanom Štepkom aj manželia Perneckí z Piešťan. (Autor: vd)

Obdobie Radošinského naivného divadla (RND) sa začalo v 1963 a trvalo do roku 1970. Bolo to pre neho jedno z najkrajších období, keď si Radošinci vybudovali divadielko, ktoré je tam podnes a v ktorom pokračujú ochotníci zo súboru Hlavina. Sú veľmi úspešní.

Keď tu, v Piešťanoch, hral Stanislav Štepka aj so svojimi kolegami z RND, hovoril o meste i o jeho chlapčensky krásnom vzťahu k nemu, ale aj o úspešných talentových skúškach budúceho neprijatého profesionálneho – ale vyhľadávaného amatérskeho, zato vysokoškolákmi milovaného a štátom zatracovaného herca.

Stal sa síce učiteľom aj publicistom, ale zvíťazilo „truc herectvo“. Mal ho ukryté v pravej aj ľavej komore i v predsieni svojho srdca. 

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava