Recepty na letné dni

  • Nezaradené
  • 11. augusta 2019, 08:00

Marhuľky, marhule, ako vás mám rada. Ste chutné, šťavnaté a nádherne sfarbené. Chutia z vás nielen koláče, ale aj guľky z tvarohového či zemiakového cesta, unikátny je i kompót. Keďže sú „in“ tzv. zdravé koláče a zákusky, od ktorých sa nepriberá, aj náš marhuľový koláč má svoju ľahký variant. Je totiž pripravený bez múky.


Marhuľový koláč neobsahuje múku. (Autor: Slavomíra Nováková)

Zdravý marhuľový koláč

Suroviny na 8 kúskov:

2 tégliky jemného tvarohu, spolu 250 g

3 vajcia

2 väčšie banány

1/2 prášku do pečiva

hnedý trstinový cukor, množstvo podľa chuti

1 vanilkový puding

asi 5-6 marhúľ

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Pri šľahaní do nich môžeme pridať na hrote noža štipku soli. Tvaroh rozmiešame a pridáme k žĺtkom. Do masy dáme rozšľahané banány a premiešame. Nakoniec pridáme polovicu vanilkového pudingu a prášok do pečiva. Na štvrtiny nakrájané marhule vysušíme a obalíme v druhej polovici pudingového prášku. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej masu. Navrch takto pripraveného cesta poukladáme marhule. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 30 minút. Hotový a mierne vychladnutý koláč nakrájame na trojuholníky. Ku kávičke chutí znamenite. Ja si do kávy pridávam aj lyžičku škorice, nakoľko spaľuje tuky.

Dobrú chuť!

Slavomíra Nováková

5 Shares

Najnovšie správy

štvrtok, 28. mája 2020
Meniny má Viliam, zajtra Vilma