S cyklochodníkom pre počasie meškajú tri mesiace

Minulý týždeň sme do redakcie dostali otázku ohľadom výstavby cyklochodníka na uliciach A. Hlinku a Sasinkova. Na prvý pohľad sa totiž zdá, že celý priechod bude zastavaný novým chodníkom, ktorý lemuje obrubník. Otázka teda znela, ako tadiaľ budú chodiť mamičky s kočíkmi a vozičkári.


Obrubníky by po dokončení nemali tvoriť bariéru (Autor: am)

Na križovatke posledný augustový deň vládol čulý pracovný ruch, no skutočne miesto novej výstavby pôsobí dojmom, že istým skupinám môže skomplikovať pohyb. Cyklochodník je však len v stave aktívnej výstavby, preto sme sa na plánovanú výslednú podobu spýtali piešťanskej radnice. „Toto je zatiaľ pracovný stav, nebude tam žiadna bariéra, chodník bude priechodný aj pre mamičky s kočíkmi či vozičkárov,“ povedala hovorkyňa mesta Drahomíra Moretová.

Radní tiež vyzvali firmu, aby cyklochodník dokončila čo najskôr. Zmluva so spoločnosťou Tradestone Slovakia, s. r. o., Trnava bola totiž uzatvorená a podpísaná predošlým primátorom ešte 26. septembra minulého roka.

Pôvodný termín uskutočnenia stavebných prác sa neskôr dodatkom predĺžil o 87 dní, t.j. z 245 dní odo dňa prevzatia staveniska na 332 dní odo dňa prevzatia staveniska.

Dôvodom zmeny lehoty bolo prerušenie realizácie prác v termíne 26. 11. 2018 – 20. 2. 2019 z dôvodu nepriaznivých klimatických podmienok, nakoľko by mali negatívny vplyv na výslednú kvalitu diela.

Pracovníci teraz vyrovnávajú plochy, aby bol pripravený podklad na asfaltovanie, druhá časť bude zámková dlažba. V rámci stavby sa vymieňajú semafory, lavičky, koše a k tomuto projektu je nutné podľa zmluvy uviesť výpožičný systém desiatich kusov bicyklov, ktoré budú sekundovať už spustenému Naivnému bikesharingu firmy Magna.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel