Za čierne stavby v Ratnovskej zátoke udelila radnica pokutu

Radnica za čierne stavby v Ratnovskej zátoke udelila firma Labonte pokutu. Jej výšku však až do doručenia rozhodnutia majiteľom firmy radnica zatiaľ odmieta zverejniť. Nám sa však podarilo pred časom zistiť, že by mohlo ísť o sumu 100-tisíc eur. Maximálna sadzba pokuty za výstavbu a užívanie čiernej stavby je však podľa zákona až 165 969,60 eura.


Zábery Ratnovskej zátoky z propagačného videa Bearded Brothers WakeSoul. (Autor: reprofoto ws)

„Mesto Piešťany ako príslušný správny orgán vydalo rozhodnutie podľa Zákona o územnom plánovaní a stavebnom poriadku o uložení pokuty účastníkovi konania – právnickej osobe Labonte s. r. o. so sídlom Štúrova 55, Nitra – za porušenie ustanovení stavebného zákona, ktorých sa účastník konania dopustil tým, že od marca 2019 do 1. júna 2019 uskutočnil na pozemkoch v katastrálnom území Piešťany viac stavebných objektov bez povolenia stavebného úradu. Zároveň nerešpektoval opakované výzvy na zastavenie stavebných prác a stavby začal užívať bez kolaudačného rozhodnutia vydaného stavebným úradom odo dňa 1.6.2019.  Výšku pokuty zverejníme po doručení rozhodnutia účastníkovi konania,“ informovala nás hovorkyňa mesta Drahomíra Moretová.

A ako ďalej hovorkyňa dodala, pokutu je firma Labonte povinná uhradiť do 15 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia.

Proti tomuto rozhodnutiu možno v lehote do 15 dní odo dňa doručenia podať odvolanie na správnom orgáne, ktorý rozhodnutie vydal, t. j. Mesto Piešťany prostredníctvom Mestského úradu Piešťany.

Nepovolené stavby v areáli Ratnovskej zátoky

Bazén (rozmery 16×8 m) s nadväzujúcou spevnenou plochou (vydláždenou cca 26,5×47 m), stavba terasy so sociálnym zariadením (pôdorys cca 25×20 m), uzatvorenie pôvodnej terasy, a tým rozšírenie odbytovej časti reštaurácie, skladový kontajner, 20 ks betónových platní s rozmermi 5×5 m (na ktorých sú v súčasnosti ukotvené stany, ku ktorým je privedená elektrika – osvetlenie), stavba plážového bufetu, rozšírenie – prístavba vstupného objektu.

Firma Labonte však zatiaľ na výzvy radnice reagovala len uzatvorením bazéna. „Vážení hostia, vzhľadom na okolnosti súvisiace s prevádzkovaním nášho areálu vám musíme oznámiť, že beach club (bazénová časť s terasou) budú od zajtra až do odvolania mimo prevádzky. Ostatné časti (vlek, reštaurácia), ktoré sú súčasťou pôvodného vybavenia areálu ostávajú aj naďalej v prevádzke. Ďakujeme vám za podporu a veríme, že sa nám vzniknutú situáciu podarí vyriešiť ku vašej spokojnosti,“ píše team Bearded Brothers WakeSoul na svojej stránke na sociálnej sieti.

Firme Labonte však do užívania čiernych stavieb išla úplne úmyselne. Pre televíziu Markíza to na kameru povedal spolumajiteľ Patrik Masár. Vraj chceli stihnúť letnú sezónu.

A tak je evidentné, že pred bezpečnosťou návštevníkov dali Patrik Masár a Džemil Šefkii prednosť kšeftu a rozhodli sa, že oni žiadne povolenia na verejne užívané stavby nepotrebujú.

Zákony spolumajitelia firmy od začiatku ignorujú

P: Masár a Dž. Šefkii, kúpili firmu Labonte aj s nájomnými zmluvami na užívanie Ratnovskej zátoky na jeseň minulého roka. Na jar sa pustili do stavebných prác bez toho, aby, začali riešiť stavebné povolenia. „Firme Labonte, s.r.o., z Nitry, boli stavebné práce v priebehu mesiaca máj viackrát zastavené, avšak na písomnú žiadosť zaslanú zo 7. mája a ani na výzvu zapísanú do záznamu počas vykonania štátneho stavebného dohľadu priamo na mieste stavby dňa 7. mája nereagovala. Dňa 9. mája sa konateľ spoločnosti Labonte, Patrik Masár, dostavil na osobné rokovanie u primátora mesta, avšak následne bez akéhokoľvek uposlúchnutia výzvy na zastavenie prác v budovaní areálu pokračoval,“ vysvetlil novinárom na tlačovej konferencii v stredu 24. júla primátor Peter Jančovič.

Ako ďalej uviedol, 23. mája bol vykonaný štátny stavebný dohľad na mieste stavby, na ktorom bol investor opätovne vyzvaný k zastaveniu všetkých stavebných prác v areáli. Výzvu neuposlúchol. Areál aj napriek upozorneniam na osobnom rokovaní u primátora mesta, 1. júna otvorili a začali užívať tiež bez povolenia.

Čítajte tiež: Čierne stavby v Ratnovskej zátoke a bradatí bratia, ktorí až takí bradatí nie sú a zrejme nie sú ani bratia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava