Na Klobúkovej párty sa predviedli dámy s noblesou

  • Nezaradené
  • 26. júla 2019, 08:00

V srdci Piešťan to uprostred júla vyzeralo ako na kráľovskom dvore. Budovu Kúpeľnej dvorany zaplnili dámy a páni v klobúkoch. Väčšina z nich k elegantným pokrývkam hlavy dotvorila celý outfit, a tak Klobúková párty priniesla do mestského parku punc elegancie.

Elegantný klobúk dodá žene aj punc osobitosti. foto: S. Nováková

K správnej dáme patrí klobúk, rukavičky, kabelka a vysoké podpätky, a to za každého počasia a v každom ročnom období – tvrdí Marta Staneková, regionálna riaditeľka občianskeho združenia AkSen Piešťany.

Klobúky a klobúčiky, dokonca aj fascinátory sú zase in. Okrem toho, že ženám dodávajú šarm a eleganciu, pôsobia efektne, noblesne, dokonca tajomne. Od svojho vzniku sa postupne šili z rozmanitých materiálov a prešli rôznymi tvarmi. Okrem ozdobnej mali často ochrannú funkciu.

To bolo trošku všeobecne o klobúkoch a my sa vrátime k M. Stanekovej, ktorá bola iniciátorkou podujatia Klobúková párty. Prezradila nám, že akcia nadväzuje na zimnú klobúkovú párty z 22. februára 2013, ktorá sa uskutočnila ešte v starých priestoroch AkSenu. Takže v piatok 12. júla, po viac ako šiestich rokoch, sa stretli dámy rôznych vekových skupín v budove Kúpeľnej dvorany, v ktorej teraz sídli Komunitné centrum Apolin. K príjemnému večeru prispeli tóny hudobnej produkcie a spevu v podaní Ľudovíta Repu.

Táto akcia bola prístupná širokej verejnosti a zúčastnené dámy boli v klobúčikoch nielen krásne a šarmantné, ale mali aj punc osobitosti.

V budove Kúpeľnej dvorany sa v klobúkoch predviedli prevažne dámy. foto: S. Nováková

Slavomíra Nováková/(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava