Recepty na letné dni

  • Nezaradené
  • 14. júla 2019, 14:00
Tento šalát vám počas horúcich dní nezaťaží trávenie. foto:autor

Iste nám dáte za pravdu, že teplé letné dni dajú nášmu telu poriadne zabrať. Okrem dodržiavania pitného režimu, obmedzenia času stráveného na priamom slnku a iných náležitostí, ako je prikrývka hlavy, ľahký odev či ochrana pokožky a očí, odporúčajú odborníci jesť ľahko stráviteľnú stravu s obmedzením mäsa či sladkých múčnych jedál.

V nasledujúcich číslach vám prinesieme zopár tipov na recepty, od ktorých určite nepriberiete.

Cuketový šalát

4 porcie

Suroviny:

2 asi 400 g cukety

2 zelené papriky

2 menšie cibule šalotky

2 rajčiny

150 g syra ementál alebo eidam

300 g diétnej salámy alebo šunky

3 vajcia

2 biele jogurty

1 PL kremžskej horčice, soľ, korenie, bazalka, cesnak podľa potreby

Postup:

Cukety umyjeme a odrežeme im konce. Prekrojíme pozdĺžne na tri časti, nakrájame na rezance a potom na kocky. Dáme do misy a posolíme. Počkáme, kým pustia trochu šťavy. Papriku, rajčiny, salámu (šunku), šalotku pokrájame a pridáme k cukete. Pridáme aj nahrubo nastrúhaný eidam (ementál). Masu znova premiešame, pridáme korenie, cesnak a bazalku. Jogurty dochutíme kremžskou horčicou a vlejeme do masy. Opäť premiešame. Môžeme pridať trošku šťavy z citrónu alebo 1 PL jablčného octu. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, rozkrojíme a ozdobíme nimi porcie šalátu. Podávame s tmavým celozrnným pečivom.

Dobrú chuť!

Slavomíra Nováková

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel