Štyri tipy Whiskyho: Čo vidieť na Vetroch

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 4. júla 2019, 16:00

„Nezavolali nás na Hodokvas, ten zmenil majiteľa a svoju cestu. My sme mali chuť hrať, a tak som si povedal: Urobíme si vlastný festival, kde si zahráme, keď my chceme, skupín máme svojich dosť a nebudeme čakať, či sa rozhodnú iní nás pozvať,” opisujú organizátori hudobného festivalu Vrbovské Vetry na svojej webstránke.

Na živom jukeboxe si návštevník vytočí skladbu a kapela mu ju zahrá. foto: Vrbovské Vetry

Festival svojskej zábavy organizuje Braňo Jobus ako lokálna legenda z kapely Vrbovskí víťazi. Prvá júla sobota bude patriť vo Vrbovom dobrej hudbe a netradičnej zábave.

Piešťanský týždeň sa spýtal jedného z organizátorov Miloslava Lábera alias Whiskyho, čo odporúča zažiť v sobotu na festivale:

Buty: Je to stará a osvedčená klasika. Výborná partia muzikantov, ich skladby majú dobré texty, ľahkosť a vedia urobiť výbornú atmosféru.

Le Payaco: Teším sa na nich, pretože prvý raz zahrajú na tomto festivale. Ale nebude to ich premiérové vystúpenie vo Vrbovom. V 90. rokoch, keď som v meste prevádzkoval klub, volali sme ich často na koncerty.

Chiki liki tu-a: Kapela je už festivalovou klasikou, ktorá nemôže chýbať.

Džukebox live: Sú to naši kamaráti, skupina s netradičným nápadom. Živý jukebox je búdka, kde si návštevník vytočí skladbu, otvorí sa mu opona a tam mu ju kapela zahrá. Je to veľká zábava, majú tam oponu, dym, diskoguľu.

Prvá kapela vystúpi na festivale Vrbovské Vetry o 13. hodine a 14. minúte. Vrbovský divadelný spolok vo štvrtok v miestnom Kultúrnom dome uvedie predstavenie Balada o radosti. Autorské predstavenie je inšpirované dielami Antoineho de Saint-Exupéryho a Karla Čapka.

V piatok zasa pred Domom kultúry čaká na deti a ich rodičov minifestival, maľovanie na tvár, diskusia s Dadom Nagyom. Vrcholom v predvečer festivalu bude hudobné vystúpenie Neberte nám princeznú.

Lákadlom bude aj krst knižnej novinky Zberný dvor o recyklovaní odpadu od Braňa Jobusa.

Rudo Sivý

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav