Škriatkovo: V Priori otvorili novú detskú herničku

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. júla 2019, 16:00

Z obchodného domu Prior sa od pondelka 1. júla bude ozývať detský smiech. Na prvom poschodí totiž vznikol priestor, v ktorom sa zabavia malé, ale aj o čosi odrastenejšie deti. Prvé júlové popoludnie patrilo slávnostnému prestrihnutiu pásky v novom svete, Škriatkove, kde nechýbali ani balóny, hračky, a najmä dobrá nálada.

V pondelok na Škriatkove slávnostne prestrihli pásku. foto: am

Napriek horúcemu počasiu sa deti spolu s rodičmi prišli v pondelok po prvý raz pozrieť, ako to v Škriatkove vyzerá. Balóny, loptičky, bábiky, autá, ale aj tvorivé dielničky, či bránky pre milovníkov športu nechýbali v novootvorenej herničke pre deti. „Škriatkovo funguje dvomi spôsobmi. Jeden je, že animátori zabávajú vaše deti vo veku od 4 do 12 rokov. Druhý spôsob je ten, že rodičia sa sem môžu prísť so svojimi deťmi zahrať,“ povedal Ivan Samko z občianskeho združenia Myška, ktoré Škriatkovo zriadilo.

Klub však funguje aj na podporu sociálne slabších detí. Za aktivity, ktoré budú malí návštevníci vykonávať, môžu získavať body, ktoré budú môcť využiť buď na ďalšie vstupy do herničky, alebo na kúpu rôznych vecí. Priamo v kútiku sa budú uskutočňovať aj rôzne kurzy.

Celoročne bude v Škriatkove osadený pultík, ktorý bude slúžiť na akúsi výmenu nepotrebných vecí. Ak máte doma čosi, čo vaše dieťa nepotrebuje, ale inému by sa to ešte určite zišlo, tak to na pultíku môžete odložiť a naopak si vziať to, čo by sa zišlo vám. Aktuálne sa tam nachádzajú napríklad školské tašky.

„V pondelok sme odštartovali aj zbierku pre novorodenecké oddelenie piešťanskej nemocnice. Ak majú mamičky doma najmenšie bodyčká maximálne do dvoch mesiacov, môžu ich priniesť k nám a my ich odovzdáme,“ povedal I. Samko.

Krstnou mamou Škriatkova sa po slávnostnom prestrihnutí pásky stala Petra Králiková, riaditeľka piešťanskej pobočky Raiffeisen Banky a krstným otcom Marián Šimko, riaditeľ OD Prior. Ten bol zo zariadenia pre deti nadšený.

Škriatkovo bude aj naďalej dolaďovať vybavenie a už onedlho si aj rodičia budú môcť vychutnať kávičku či zahrať s deťmi biliard, stolný futbal, alebo šípky.

Sledujte nás aj na Facebooku. Už zajtra práve tam vyhlásime súťaž o tri permanentky do Škriatkova.

(am)

0 Shares
Súvisiace články
Rok sa s rokom zišiel a opäť tu máme záver školského roka. V piatok 29. júna sa i mestom Piešťany…
  • 29.06.2018, 14:00
  • Mladí dnes / Školy

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava