Detský festival plný tanca, smiechu a spevu

  • Kultúra a spoločnosť / Školy / Podujatia
  • 19. júna 2019, 12:00

Počkali si na správnu chvíľu a pre deti pripravili veľkolepý program. Po prvýkrát v histórii sa školáci aj škôlkari z obcí Krakovany a Trebatice spojili do jednoliateho publika, aby zažili Detský festival. Uskutočnil sa v pondelok 10. júna v krakovianskom amfiteátri. A bolo tu toľko detí, že sa ich ani zrátať nedalo. Učiteľky to teda dobre vymysleli.

Vĺčik skočil medzi deti rovno z pódia. (Autor: vd)

S každým dieťatkom, samozrejme, prišli i rodičia a minimálne babička, takže amfiteáter doslova praskal vo švíkoch. To už na pódium docupitala veselá farebná Tanculienka a jej kamarát Smejko a ďalšie rozprávkové bytosti. Roztancovali, roztlieskali publikum, vytvorili atmosféru, pozývali deti na pódium a tie sa spolu s nimi zapojili do hier so zvieratkami a všakovakými srandičkami.

Potom na pódium vyšli tanečníci. Svoje tanečné štýly, ktoré si cibrí celý život aj vystúpeniami na ulici v zahraničí, publiku predstavil Miroslav „Bruise“ Žilka, člen skupiny Old

School Brothers. Finalista súťaže Česko Slovensko má talent zatancoval svoje originálne choreografie v štýle poppin, lockin a break dance, ale najmä electric boogie. Krátku choreografiu nacvičil aj spolu s deťmi. Deti z Krakovian a Trebatíc ocenili i možnosť vidieť jeho úspešnú choreografiu, ktorú si pripravil pre nemeckú súťaž v tanci.

Škola tanca – deti sa učili od M. Žilku electric boogie.

Originalite sa medze nekládli – to sa prejavilo i pri ďalších účinkujúcich. Po Bruisovi totiž nastúpili na parket tanečníčky z Cirkevnej základnej umeleckej školy vo Vrbovom, bola medzi nimi aj sólistka Vivien Madunická s choreografiou Street Girl. S týmto tancom získala titul majsterky Slovenska a na majstrovstvách sveta, kde boli zástupcovia 22 krajín, sa umiestnila na šiestej priečke. Potom vystúpili na pódium žiačky z Krakovian, ktoré pripravili choreografiu Indiáni a Apačov prestriedali opäť vrbovskí tanečníci s choreografiou Just Got Paid, aj táto bola ovenčená zlatom na majstrovstvách Slovenska. Pripravila ju Michaela Urbanová.

Vivien Madunická sa prezentovala úspešnou choreografiou.

Deti zažili tiež rozprávkových maskotov a parádnu diskotéku. Mimochodom, dídžej Minoxi si na pomoc vzal talentovaného harmonikára z Borovienky, školáka Daniela Snohu. Nechýbalo občerstvenie, chutné langoše, cukrová vata i popcorn, a tiež zdravotný dozor v podobe členiek miestnej skupiny Slovenského Červeného kríža.

Na to všetko sa z diaľky spokojne dívali starostovia obcí Juraj Valo z Trebatíc a František Klinovský z Krakovian. Ten zhodnotil akciu ako mimoriadne vydarenú a počet detí, rodičov a učiteliek prirovnal počtu návštevníkov Župného festivalu. Takže – ak bude všetko vychádzať tak dobre ako teraz, o rok sa môžu deti oboch susedných dedín tešiť na druhý ročník Detského festivalu.

Viera Dusíková

Amfiteáter v Krakovanoch bol zaplnený deťmi a rodičmi.
Lienka Tanculienka a čmelko Smejko spievali peničky v sprievode hudobníka.
Štoplíci si zatancovali aj pod pódiom.

Publiku sa predstavil Miroslav „Bruise“ Žilka, člen skupiny Old School Brothers.
Langoše nielen voňali, ale aj chutili.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel