Pripravia seniorov na triky podvodníkov

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 17. júna 2019, 00:00

Častými obeťami podvodníkov sú seniori, ktorí neraz prídu aj o tisíce eur. Podvodníci si vymýšľajú príbehy o nehodách, prípadne predstierajú kontrolu plynomerov, elektromerov a podobne.

Ilustračné foto

Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, polícia už eviduje zvýšený počet prípadov, keď sa seniori nedali nachytať a podvodníkom ich vymyslené historky neuverili. Stále sa však vyskytnú situácie, keď seniori prídu aj o svoje celoživotné úspory. Práve z toho dôvodu sa policajný zbor rozhodol priniesť preventívnu kampaň „Som senior, ktorý sa nedá oklamať!“. Policajní preventisti po celom Slovensku budú seniorom distribuovať nálepky s týmto heslom a s podtitulom „Podvodník, mňa neokradneš!“.

Ako uviedol Slivka, seniorom odporučia, aby si ich nalepili na viditeľné miesto a mali tak neustále na očiach jednoduché posolstvo od polície. Ak by na nich podvodník na druhom konci linky vyvíjal značný psychický nátlak, vďaka nálepke si spomenú na rady od polície. Nálepky tiež môžu odradiť potenciálnych podvodníkov. Keď nálepky uvidia pri obydliach seniorov, možno zvážia, či sa ich pokúsia oklamať.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj