Superliga: Piešťany budú hrať o bronz

  • Šport / Futbal
  • 14. júna 2019, 16:00

Prvé semifinále SZMF Superligy v malom futbale, ktoré sa hralo vo Zvolene, malo jednoznačný priebeh. Prešov dominoval a išiel rýchlo do trojgólového vedenia. Napriek vysokému skóre sa Piešťany snažili skorigovať výsledok až do úplného konca. Po prehre 1:6 by teraz radi pred vlastným publikom vybojovali aspoň bronz.

Výber piešťanskej TOP ligy prehral v semifinále s Prešovom 1:6. © malyfutbal.sk

Skóre semifinále otvoril Čekan a Prešov viedol. Kuhajdík poslal krásnu dlhú loptu cez celé ihrisko do behu spoluhráča a Mikluš trafil padajúcu loptu z voleja do siete Piešťan – 2:0. O pár okamihov Beliš pekne vysunul Kapráľa na pravej strane a bolo 3:0. Východniari kontrolovali hru, Piešťany sa vpredu presadzovali iba ťažko. Čekan výborne uvoľnil Michniewicza na pravej strane a ten pred gólmanom nezaváhal – 4:0. Na prestávku schádzali hráči práve za takéhoto jednoznačného stavu.

V druhom polčase začali Piešťanci aktívne a strela z diaľky v podaní Haringa a zaváhaní Kapráľa, ktorý neudržal loptu, znamenala zníženie na 1:4. Niekoľkokrát výborne zasiahol piešťanský brankár, vari aj za cenu vyrazeného dychu. Dyačovský nabil hlavou Luteránovi a ten rovnako hlavou minul bližšiu žrď. Po peknom priťuknutí Prešova nasledovala prudká strela, avšak len do gólmana v strede brány. Potom východniari súpera prečíslili, Dyačovský nabil Birošovi, ktorý zblízka zavesil pod brvno – 5:1. Krátko nato putovala lopta po osi Dyačovský – Čekan – Luterán a posledne menovaný zvýšil na 6:1. Zakončenie Majgota zasiahlo prešovskú žrď. Dyačovský nevyužil sólo jazdu na brankára pri padajúcej lopte, takže mal sťaženú situáciu. Sympatická snaha Piešťan pokračovala a skórovať sa usilovali do posledných sekúnd zápasu. Prešov zdolal v prvom semifinále Superligy Piešťany vysoko 6:1 a stal sa finalistom aktuálneho ročníka celonárodnej súťaže.

Martin Gula, kapitán Piešťan: „Cieľ bol jednoznačne hrať finále pred domácimi fanúšikmi. To sa nepodarilo. Súper bol oveľa lepší. Možno nám nohy zväzoval aj fakt, že finále sa hrá u nás doma. Nevadí, ideme ďalej. Chýbalo nám domáce publikum. Máme pár zranených chalanov, ktorí išli cez bolesť. Divákom sa za dobrú podporu chceme odvďačiť a získať bronz.“

(th), zdroj: malyfutbal.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava