Kanoisti uspeli v Štúrove

  • Kanoistika / Šport
  • 2. júna 2019, 12:00

Rýchlostná kanoistika má za sebou ďalšie preteky zaradené v Slovenskom pohári. Po studených a upršaných dňoch sa za slnečného počasia 18. mája v Štúrove pod Ostrihomskou bazilikou na rieke Dunaj konal Jungov memoriál, kde sa pretekalo na 4000-metrových tratiach vo veku od 13 rokov. Mladší sa popasovali s tečúcim Dunajom na polovičných tratiach.

Úspešní kanoisti z klubu Kajak - Kanoe Piešťany. (Autor: Sidónia Podhradská)

Pretekov sa zúčastnilo vyše 300 kanoistov z 21 klubov. Okrem Slovákov tu štartovali pretekári z Maďarska, Srbska a Slovinska. Klub Kajak – Kanoe Piešťany vyslal 22 zástupcov, ktorých povzbudzovali tréneri Marcela a Róbert Erbanovci. Klub skončil v celkovom hodnotení na treťom mieste za druhými Novákmi a víťazným Komárnom.

Najúspešnejší boli kadeti, ktorí v K1 obsadili všetky pódiové umiestnenia. Zlato získal Daniel Rybanský, striebro Matej Današ a bronz Viktor Samuel Podhradský. Na piatom mieste dopádloval Daniel Ragula. Táto kategória bola najpočetnejšia a pretekalo v nej až 31 kajakárov.

O ďalšie úspechy sa postarali: Romana Švecová – 1. miesto v K1 14-ročných dievčat, Peter Kizek – 1. miesto v C1 juniorov, Hana Gavorová – 2. miesto v K1 14-ročných dievčat, Michal Szobolovszký – 2. miesto v C1 kadetov, Tamara Balážová – 2. miesto v C1 kadetiek.

Ďalšie body pre klub vypádlovali kajakári Michal Jurčo, Lukáš a Martin Chalásovci, Tatiana Trakalová, Simona Božíková a kanoisti Alexander Droždiak s Dušanom Hladkým.

Sidónia Podhradská

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava