Futbalisti Dubovian víťazom premiérového Bestrent Cup-u

  • Šport / Futbal
  • 29. mája 2019, 12:00

Na Štadióne Antona Malatinského v Trnave sa konalo dlho očakávané finále pohárovej súťaže Bestrent Cup medzi OŠK Zavarom a OŠK Dubovanmi. Zápas sa odohral za peknej kulisy 750 divákov a z víťazstva v pohári sa napokon tešili futbalisti Dubovian, ktorí zvíťazili 3:1.

OŠK Dubovany sa stal víťazom prvého ročníka Bestrent Cup-u. © trnavaobfz.sk

Mužstvám nechýbala motivácia, čo bolo vidieť od prvej minúty zápasu. Skóre mohol v 4. minúte otvoriť Zavar, keď sa zblokovaná strela dostala k Beňovi, ktorý však pred brankárom zaváhal a loptu zle trafil. Ako sa dalo očakávať, Zavar mal loptu viac pod kontrolou, snažil sa kombinovať, ale do výraznejších šancí sa v prvom polčase nedostával.

Dubovany sa zamerali na defenzívu, z ktorej sa snažili vyrážať do rýchlych protiútokov. K slovu sa dostali v 14. minúte, keď dlhú loptu do ľavej strany dostal Svítek, ktorý ju potiahol až do šestnástky a prudkou krížnou strelou trafil vzdialenejšiu žrď, od ktorej sa lopta odrazila do zavarskej siete – 0:1. V 24. minúte mohli Dubovany zvýšiť, no strelu po individuálnej akcii vyrazil nohou brankár Púchly. Krátko pred odchodom do kabín sa Zavar dopustil faulu, ktorý rozhodca potrestal pokutovým kopom a ten s prehľadom premenil Svítek – 0:2.

V druhom polčase chcel Zavar ešte niečo urobiť s výsledkom, no pohorel v koncovke. Dvakrát spálil šancu Sudin, kde ho pri oboch vychytal gólman Tonkovič, Dubovany zasa pohrozili priamym kopom Svíteka a taktiež Lesajovou strelou nad bránu.

Futbalisti Zavaru sa pokúšali aj naďalej o kontaktný gól, no neúspešne. Po centri Tandlmayera z ľavej strany mohol skórovať Hrašna, po priamom kope zasa preletela Kardošova hlavička ponad bránu a aj strela Ďuriša zvnútra šestnástky tesne minula brvno. Dubovany sa snažili využívať väčší priestor v zavarskej obrane, čo sa im podarilo zužitkovať v 72. minúte, keď Vrbíkova stečovaná strela zvnútra šestnástky skončila za Púchleho chrbtom – 0:3. Krátko nato prišla Ďurišova strela, ktorá však minula duboviansku bránu, a Hrašnov pokus z uhla vyrazil Tonkovič.

Znižujúceho gólu sa Zavar dočkal až v 81. minúte, keď loptu do päťky vrátil Chlebík, kde sa Beňo presadil hlavou – 1:3. V záverečných minútach ešte Sudinova centrovaná lopta skončila na brvne a konečné skóre sa tak už nemenilo.

OŠK Zavar – OŠK Dubovany 1:3 (0:2)

Góly: 81. Beňo – 13. a 43. E. Svítek (druhý z pen.), 72. Vrbík

Zostavy – Zavar: Púchly – Vignjević (75. Juriš), Krajčovič (70. Chlebík), Kardoš, Hrašna, Tandlmayer, Sudin (85. Potisk), Ďuriš, M. Psota, M. Psota, Beňo (83. Burčiar), Dubovany: Tonkovič – Holán, Lesaj, Kusý, Strečanský (84. Jamrich), Masarik, Masaryk (77. Bernát), Dovičič (33. Vrbík), T. Svítek (46. Kollár), E. Svítek, Krajčo

(th)/trnavaobfz.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav