Gymnazisti pre ProWinter

  • Mladí dnes / Školy
  • 25. mája 2019, 18:00

Piešťanskí gymnazisti Klára Frťalová, Jana Jakábová, Simona Vavrincová, Laura Svetlíková, Betka Nováková, Laura Némethová, Michal Višňovský a Michal Monček pod vedením učiteľky anglického jazyka Evy Corticelli v spolupráci s Materským centrom Úsmev pripravili v sobotu 11. mája sprievodné podujatie k odhaleniu sochy Ľudovíta Wintera.

Gymnazisti pomohli aj s prípravou detskej nemocnice Ľudovíta Wintera. (Autor: am)

Na podnet občianskeho združenia ProWinter zorganizovali športovo-zábavné popoludnie pre deti – skákanie cez švihadlo, cez gumu, cez prekážky, hádzanie kruhmi a loptami, bedminton, twister, petang… Materskému centru gymnazisti pomohli s prípravou detskej nemocnice Ľudovíta Wintera. Deti sa oboznámili s liečebnými postupmi, s prácou lekárov a sestier, samy si s nadšením niektoré úkony vyskúšali.

Do tretice prispeli gymnazisti napísaním reflexií v angličtine o živote a diele Wintera. Z textov vytvorila E. Corticelli brožúru, ktorá bola pamätným darčekom pre potomkov Winterovcov.

(ec)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava