Riaditeľ Balneologického múzea svoj post obhájil

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. apríla 2019, 10:00

Dlhoročný riaditeľ Balneologického múzea Imricha Wintera v Piešťanoch, Vladimír Krupa, obhájil svoju pozíciu vo výberovom konaní na tento post organizovanom zriaďovateľom múzea, Trnavským samosprávnym krajom. Do funkcie ho tak opätovne schválili poslanci Trnavskej župy na svojom aprílovom zasadnutí.

Staronový riaditeľ múzea Vladimír Krupa. (Autor: vd)

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja na rokovaní 10. apríla schválili 13 nových riaditeľov kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavskej župy. Úspešní uchádzači vzišli z transparentných a odborných výberových konaní. Vo výberových konaniach uspelo sedem doterajších riaditeľov organizácií, medzi nimi aj dlhoročný riaditeľ Balneologického múzea Vladimír Krupa, päť inštitúcií bude mať riaditeľov, ktorí však už pôsobili v kultúrnych organizáciách župy, a do jednej inštitúcie prichádza úplne nový riaditeľ. Na dve pozície riaditeľov budú vypísané nové výberové konania.

„Kultúrne inštitúcie budú riadené odborníkmi, ktorí prešli náročným výberovým konaním. Po prvýkrát museli uchádzači predstaviť svoje koncepcie rozvoja na najbližších päť rokov. Výberové komisie sa nám podarilo obsadiť aj odborníkmi zo zahraničia. Noví riaditelia majú teda silný mandát a po uplynutí ich funkčného obdobia budú predkladať odpočet svojej práce,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Výberové konania sa konali v termíne 27. marca – 5. apríla. Vedenie župy zaviedlo nové systémové opatrenie – päťročné funkčné obdobie pre riaditeľov všetkých svojich inštitúcií, ktoré sa viaže na päťročné koncepcie rozvoja inštitúcií, s ktorými uspeli uchádzači na posty riaditeľov.

(pror)/SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel