Zápas hádzanárov prerušil výpadok elektriny

  • Šport / Hádzaná
  • 9. apríla 2019, 14:00

V poslednom kole nadstavbovej časti hádzanárskej extraligy sa stretli mužstvá, ktorých postavenie v tabuľke sa po tomto stretnutí už nemohlo zmeniť. Považskobystričania zobrali zápas ako prípravu na semifinále Slovnaft Handball Extraligy a Piešťanci ako prípravu na ligový pohár, do ktorého postúpili z prvého miesta.

Zápas Piešťany - Považská Bystrica pre výpadok elektriny rozhodcovia prerušili a bude sa musieť zopakovať. © Marek Bučko

Samotný zápas bol od začiatku vyrovnaný a obidva tímy sa prezentovali peknou útočnou hrou. Hráči MHK Piešťany začali výbornou obranou a len niekoľko chýb pri rýchlych protiútokoch im zabránilo ísť do vyššieho vedenia ako len o gól. V druhej polovici prvého polčasu využil MŠK dve vylúčenia na strane domácich na vybudovanie si dvojgólového náskoku. Už-už sa mužstvá chystali na polčasovú prestávku, keď necelé dve minúty pred koncom za stavu 14:12 pre Považskú Bystricu vypadol vo väčšej časti Piešťan elektrický prúd. Ani po hodinovom čakaní (podľa pravidiel hádzanej) k obnove dodávky elektriny nedošlo, preto tento zápas rozhodcovia ukončili.

Keďže to bolo posledné kolo a výsledok by už nemal vplyv na nič podstatné, zástupcovia oboch klubov navrhli, aby stav 12:14 z času prerušenia súboja (začiatok 30. minúty) zostal v platnosti. O definitívnom osude stretnutia však musela rozhodnúť komisia Slovenského zväzu hádzanej.

MHK Piešťany – MŠK Považská Bystrica 12:14 – prerušené, duel nedohrali pre výpadok elektrickej energie v hale

pokutové hody: 4/3 – 2/1, vylúčenia: 2 – 0

Zostava/góly MHK: Meluš, Kapša, Drahovský, Minarovský 3, Bočkay 1, Michalka 3, Laho, Szapu, Polakovič 4, Majerník, Kotula, Macek, Stano, Halo 1, Jaššo

Najviac gólov Pov. Bystrice: Jurák 4, Ivanicja a Mar. Gardian po 3

(th/hapy)

Duel sa bude hrať znovu

Nedohraný stredajší duel záverečného desiateho kola A-skupiny (o 1.-6. miesto) nadstavbovej časti hádzanárskej extraligy mužov MHK Piešťany – MŠK Považská Bystrica si budú musieť aktéri zopakovať. Informoval o tom vo svojom piatkovom vydaní denník Šport.

Pre výpadok elektrickej energie prerušili spomenutý zápas v prvom polčase na začiatku 30. minúty za stavu 14:12 pre hostí. Ani po uplynutí čakacej doby sa nemohlo pokračovať, a tak sa kluby dohodli, že navrhnú, aby tento výsledok zostal v platnosti, keďže toto stretnutie už nemalo vplyv na nič podstatné v nadstavbe.

Príslušná komisia Slovenského zväzu hádzanej (SZH) to však neodobrila, lebo by to bolo v rozpore so súťažným poriadkom SZH. Podľa neho stretnutie, ktoré nemôže byť odohrané alebo dokončené z technických dôvodov, sa musí celé odohrať v novom termíne. Kluby sa do pondelka 8. apríla mali dohodnúť na náhradnom termíne, v opačnom prípade ho určí komisia. „V piatok sme dostali vyjadrenie športovo-technickej komisie SZH, podľa ktorého musíme duel odohrať najneskôr do 18. apríla,“ poznamenal manažér MŠK Ľuboš Cifra.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava