Kto chýba medzi nominovanými

  • Editoriál / Blogy
  • 12. marca 2019, 14:00

S prichádzajúcou jarou sa blíži aj tradičné vyhlasovanie najúspešnejších športovcov mesta Piešťany za rok 2018. Komisia mestského zastupiteľstva pre šport, rekreáciu a cestovný ruch sa touto anketou zaoberala na svojom minulotýždňovom zasadnutí a zostavila zoznam jednotlivých kategórií so športovcami a kolektívmi, ktorých odporúča oceniť.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Mená nominovaných športovcov môžete nájsť v športovej rubrike aktuálneho vydania Piešťanského týždňa. Členmi komisie sú zástupcovia širokého spektra športov v Piešťanoch, preto plne rešpektujem výstup, ktorý je uvedený v zápisnici. Aj tak si však dovolím povedať, že mi tam niektoré mená chýbajú, s čím, samozrejme, nemusíte súhlasiť.

V podobných anketách je takmer vždy diskusia, kto tam má alebo nemá byť, či je úspech toho a toho zaslúženejší alebo nie, či mal ten alebo ten lepší rok, alebo nie. Uznávam a obdivujem každého zo športovcov, ktorí sú medzi navrhnutými na ocenenia. Pred každým dávam klobúk dole a pevne verím, že sa im bude dariť aj naďalej.

V kategórii dospelých mi však chýba jedno meno. Ondrej Kubo. Piešťanský triatlonista, ktorý sa tomuto nesmierne náročnému športu venuje len pár rokov (dovtedy hral hokej). Za krátky čas zaznamenal neuveriteľný progres a stal sa jedným z najperspektívnejších triatlonistov na Slovensku i na medzinárodnej scéne. Jeho výsledky z prestížnych podujatí svetových sérií, kde dýcha na chrbát renomovaným menám svetového triatlonu, dokazujú, aký je to výnimočný športovec. Preto si myslím, že minimálne medzi elitnou desiatkou najlepších športovcov v kúpeľnom meste mal určite byť.

Podobne mi medzi najúspešnejšími kolektívmi chýbajú hádzanári MHK Piešťany. Tí v uplynulom roku dokázali po veľmi dlhej dobe vybojovať postup do extraligy a hneď od začiatku súťaže sa medzi hádzanársku elitu na Slovensku výborne adaptovali. Ako nováčik sú hráči MHK príjemným prekvapením aktuálnej sezóny. A to, že nie sú ani medzi elitnou trojicou, mi príde nepochopiteľné. Beriem do úvahy, že navrhnuté kolektívy získali úspechy v najvyšších slovenských súťažiach, zatiaľ čo hádzanári uspeli v prvej lige, no napriek tomu si myslím, že medzi najlepšími mali byť.

Určite sú aj ďalší športovci či kolektívy, ktorí si zaslúžia byť medzi nominovanými, nepochybujem o tom, že by o nich členovia komisie nediskutovali.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela