Výtlky pribúdajú, na opravu je chladno

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 13. februára 2019, 10:00

Sneh sa roztopil a na piešťanských cestách po ňom zostala už iba kopa štrku a naše obľúbené, každoročne sa ukazujúce výtlky. Napriek tomu, že je len február a zopár týždňov zimy nás ešte čaká, niektoré diery vo vozovkách už sú poriadne.

Ulica A. Dubčeka: Vbehnúť do jamy potme v bežnej rýchlosti je poriadny risk. (Autor: am)

Ide najmä o cesty, ktoré si roky pýtajú celkovú obnovu asfaltu, a nie iba zliepanie predtým zlepeného. Napríklad Dopravná ulica je štandardne na viacerých miestach rozbitá od začiatku až po koniec. No niet sa čo čudovať, keďže po nej denne prejdú desiatky ťažkých vozidiel a rekonštrukcia by jej pristala už azda i päť rokov dozadu.

Nepríjemný pocit môžete mať aj potom, čo kolesom znenazdajky vbehnete do veľkého výtlku na Ulici A. Dubčeka. To vám zostáva len dúfať, že auto je v poriadku.

Lipová ulica: Výtlk sa nachádza na mieste, kde môže ohroziť i cyklistov.

Služby mesta Piešťany, ktoré mestské cesty spravujú, sa snažia zmierniť následky zimy, avšak momentálne väčšiu opravu vykonať nemôžu. Počasie zatiaľ nespolupracuje, keďže stále mrzne. „Výtlky monitorujeme, väčšie označujeme a zatiaľ zasýpame asfaltovou drťou každý tretí-štvrtý deň podľa potreby. S opravami začneme, keď nám to dovolia teploty, ktoré sa musia pohybovať nad nulou,“ prezradil Emil Čellár, vedúci strediska správy budov, cestných komunikácií, trhovísk a parkovísk.

Ak ste si prenosné dopravné značenie pri výtlkoch nevšimli, je to tým, že i keď služby mesta jamy označia, ľuďom značky „podávajú ruky“. „Označenie výtlkov prenosným značením, kužeľmi či zábranami nám niekto odstraňuje a znevažuje našu prácu, čo nás veľmi mrzí,“ dodal vedúci strediska.

Keď kolesom potme vbehnete do neoznačeného výtlku, v duchu môžete poďakovať aj milým spoluobyvateľom, ktorí kužele potrebovali napríklad do záhradky.

(am)

Dopravná ulica: Cesta je štandardne rozbitá od začiatku až po koniec.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek