V Borovciach úraduje podpaľač

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. februára 2019, 08:00

V Borovciach už druhýkrát v tomto roku podpálil neznámy podpaľač veľkokapacitné kontajnery. V plnom plameni horeli vo štvrtok 7. februára po druhej v noci tri kontajnery pri cintoríne, oheň preskočil aj na osem okrasných stromov. Tuje i kontajnery uhasili piešťanskí hasiči.

Takto sa skončila jazda vodiča, ktorý sa snažil predísť zrážke s cyklistom. © KR HaZZ Trnava

V obci Šípkové v piatok 8. februára horela kotolňa rodinného domu. Požiar sa snažili zlikvidovať občania a mierne sa pritom nadýchali splodín.

Záchranári ich ošetrili, nebola však potrebná hospitalizácia či vyšetrenia v nemocnici. Pretože kotolňa bola v hustej zástavbe, hrozilo, že oheň preskočí na rodinný dom. Hasiči zlikvidovali požiar dvomi vysokotlakovými prúdmi vody, predbežnú škodu odhadli na päťtisíc eur, uchránené hodnoty boli desaťkrát vyššie.

V Šípkovom sa rozhorela kotolňa pri rodinnom dome.

Na Žilinskej ceste v Piešťanoch došlo v piatok 8. februára krátko po 21. hodine k dopravnej nehode. Osemdesiatročný cyklista išiel na bicykli po priechode pre chodcov, na ktorom došlo k zrážke s Peugeotom 206. Auto skončilo zdemolované v zábradlí. Zraneného cyklistu záchranári odviezli do nemocnice. Hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia, vytečené prevádzkové kvapaliny posypali sorbentom.

V sobotu 9. februára sa na ceste medzi Krakovanmi a Ostrovom stala dopravná nehoda. Auto Citroen C3 križovalo jeden jazdný pruh. Vodič vyviazol bez zranení, no pre istotu ho skontrolovali privolaní záchranári.

V rodinnom dome v Šterusoch sa 9. februára rozhorel komín. K požiaru vyrazili profesionálni hasiči z Piešťan aj dobrovoľní z DHZ Vrbové. Majitelia domu sa snažili oheň uhasiť, hasiči dohasili uhlíky a komín prekontrolovali termokamerou. Odporučili majiteľovi, aby ho dal skontrolovať odborníkovi.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava