Koniec mužského futbalu vo Veľkých Kostoľanoch?

  • Šport / Futbal
  • 9. februára 2019, 18:00

Nad futbalom vo Veľkých Kostoľanoch visia čierne mračná. Vyzerá to tak, že štart A-mužstva v jarnej časti piatej ligy západ je momentálne viac ako ohrozený. Svedčí o tom húfny odchod futbalistov do iných klubov.

Aj dlhoročná opora klubu Ján Janíček zmenila dres. Hrať bude za Madunice. © Ján Král

Nové pôsobiská si do konca januára našlo až desať futbalistov, ktorí by inak s najväčšou pravdepodobnosťou mali miesto v základnej zostave. Posun o poschodie vyššie zaznamenal Patrik Chudý, štvrtú ligu si zahrá za Vrbové. Hrotového útočníka Patrika Dolinaja, ktorého vo Veľkých Kostoľanoch prerobili na stredopoliara, získali na hosťovanie do konca sezóny Trebatice.

Ostatní hráči sa rozpŕchli do oblastných súťaží. Jozef Beko odchádza do šiestoligového Leopoldova, kam mieria tiež Peter Čeliga a Denis Ajpek. Obaja sa vracajú do známeho prostredia, kde už hrávali. Andrej Mačica a Peter Jankovič idú pomôcť susedným Pečeňadom v snahe o postup zo siedmej ligy. Rovnakú súťaž si zahrá aj trojica skúsených futbalistov. Michal Kinči, Juraj Bachňák a Ján Janíček budú nastupovať za Madunice.

So snahou o reakciu sme kontaktovali predsedu klubu z Veľkých Kostolian Michala Podolana, ktorý sa k veci v tejto chvíli ešte vyjadrovať nechcel, povedal však, že sa rieši otázka nového vedenia klubu. Ako to však s klubom bude pokračovať, nateraz nevedel predpovedať. Minimálne mládežnícke tímy – prípravka, žiaci a dorastenci – by ale mali sezónu dohrať.

Paradoxne, mužský futbal vo Veľkých Kostoľanoch je v najväčšom ohrození za posledné roky, práve keď mal oslavovať 90. výročie založenia. V obci sa prvýkrát oficiálne kopalo do lopty v roku 1929. Fanúšikom Veľkých Kostolian momentálne zostáva dúfať, že sa klubové hodiny na tomto údaji nadobro nezastavia.

Ján Král

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav