Horanský má za sebou debut v Davis Cupe

  • Šport / Tenis
  • 9. februára 2019, 16:00

Piešťanský tenista Filip Horanský si pripísal debut v reprezentácii Slovenska v Davis Cupe. V úvodnej dvojhre kvalifikácie o finálový turnaj Davisovho pohára s kanadskou jednotkou Denisom Shapovalovom prehral 4:6, 5:7 a do ďalších bojov už nezasiahol. Slovenskí tenisti celkovo prehrali s Kanadou 2:3.

Piešťanský tenista Filip Horanský síce prehral, za svoj výkon sa hanbiť nemusí. © archív STZ

Filip Horanský sa nezľakol súpera zvučného mena a držal s 25. hráčom svetového rebríčka ATP krok. Za stavu 3:2 to pri podaní Shapovalova dotiahol na zhodu. Kanaďan si však podržal servis, v ďalšom geme prelomil podanie súpera a ujal sa vedenia 4:3. Horanský mohol hneď vzápätí kontrovať rebrejkom, no nevyužil ani jednu z troch šancí. Shapovalov potvrdil brejk a prvý set získal vo svoj prospech.

Horanskému pri dlhších výmenách Kanaďan často zahral kratšie údery, čo dokázal potrestať. V druhom sete sa slovenský reprezentant zlepšil na returne a za stavu 2:1 viedol pri podaní Shapovalova 30:0. Kanaďan však získal štyri fiftíny za sebou a v piatom geme sa dostal k brejkbalu. Nepremenil ho, no v koncovke setu vďaka agresívnej hre slávil úspech. Za stavu 5:5 zobral Horanskému servis a pri vlastnom podaní premenil hneď prvý mečbal.

Horanského tesná prehra mrzela: „Rozhodlo pár loptičiek, škoda troch nepremenených brejkbalov v prvom sete. Diváci vytvorili super atmosféru, bolo to peklo. Veľmi mi pomohla ich podpora. Mrzí ma, že som ich nepotešil víťazstvom. Shapovalov je tiež iba človek a aj on robil chyby, na rozdiel odo mňa však využil šance. O osude oboch setov rozhodol jediný brejk. S pribúdajúcimi minútami som sa na kurte cítil čoraz lepšie. Škoda, že som si v závere druhého setu nepodržal podanie. Pri brejkbaloch Shapovalov viackrát trafil loptičku rámom rakety a bola z toho čiara. Na začiatku zápasom som cítil nervozitu, no postupne zo mňa opadla. Na daviscupový debut nezabudnem do konca kariéry.“

Shapovalov pochválil Horanského za predvedený výkon: „Filip odohral veľmi dobrý zápas. Nemal čo stratiť a hral na úrovni tenistov z prvej svetovej päťdesiatky. Ak bude pokračovať v takýchto výkonoch, môže to dotiahnuť ďaleko a dosiahnuť veľké veci. Veľmi dobre som podával, snažil som sa vyvíjať tlak pri jeho servise a vytvoriť si brejkbalové šance. Dve z nich som premenil. Na antukovom dvorci som sa cítil veľmi dobre.“

STZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela