Nech nezostane len pri predsavzatiach

  • Editoriál / Blogy
  • 15. januára 2019, 10:00

Nový rok 2019 je tu a s ním tradične prichádzajú aj predsavzatia rôznych druhov. Určite si veľa ľudí po sviatkoch povedalo, že v novom roku sa budem viac hýbať, budem sa snažiť schudnúť… Poznáte to. Na jednej strane je to super, na tej druhej pevne verím, že vo väčšine prípadov to nezostane len ako krátkodobá záležitosť.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že som mal obdobie, možno rok dlhé, keď som zlenivel a športovaniu som príliš veľa nedal. Vyhováral som sa, že nemám čas, veľa práce, bla bla bla. Aj to určite poznáte. To sú všetko výhovorky. Každý by si mal nájsť sám na seba čas, pretože ak sa nebudeme venovať sami sebe, raz nás to dobehne. Aj ja som si pred pár rokmi dal predsavzatie, tuším to ani nebolo hneď na Nový rok. Jednoducho som sa rozhodol, že treba niečo robiť, a rozhodne si to neviem vynachváliť.

Prepadol som cestnej cyklistike a po tom, čo som skončil s aktívnym hokejom, som si našiel šport, ktorý ma neskutočne baví, dobíja energiou a perfektne si pritom vyvetrám hlavu. Spoznal som dobrých ľudí, ktorí majú podobnú záľubu ako ja, a postupne sa pre mňa cyklistika stala vášňou. Dostal som sa do takého stavu, že vždy netrpezlivo čakám, keď bude prívetivé počasie, aby som mohol vyjsť na jazdu.

Nie som ten pravý a ani ten typ, aby som dával rozumy, ale hýbte sa a športujte, kým môžete. Vo svete sú milióny prípadov ľudí, ktorí by radi športovali a nemôžu. Ako sledujem okolie, musím uznať, že v posledných rokoch sa tento stav zlepšuje, čoraz viac ľudí vidím behať, bicyklovať, korčuľovať, cvičiť či vyvíjať ďalšie aktivity. Dúfam, že sa postupne dočkáme podobného zlepšenia aj pri tých najmenších, kde sa to, naopak, zhoršuje a čím ďalej menej detí sa venuje športu.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav