Hneď po Silvestri mesto upratali

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. januára 2019, 16:00

Po silvestrovskej zábave i vítaní nového roka ohňostrojom a stovkami petárd, ktoré lietali aj popod nohy oslavujúcich Piešťancov či do adventného venca na Winterovej ulici, bolo mesto už prvého januára večer ako vymydlené.

Jediný plný kôš 1. januára v centre mesta, odpadky však boli starostlivo poukladané do igelitu. (Autor: vd)

Na Námestí slobody síce ostali fľaky po vypľutých žuvačkách a tiež zopár rozdrvených cigaretových ohorkov, ale nikde nebolo vidno žiadnu odhodenú plechovicu či kotúľajúce sa plastové poháriky. Jediný plný odpadový kôš, z ktorého vytŕčali v starostlivo zabalenom igelitovom vreci odpadky, sa nachádzal smerom od stánkov z Námestia slobody k vianočnému stromčeku. Zainteresovaní si dali záležať a neporiadok operatívne odstránili.

„Chcel by som vyzdvihnúť spoluprácu so Službami mesta Piešťany. Už o piatej ráno na Nový rok sa pracovníci pustili do upratovania. Neporiadku po Silvestri bolo naozaj veľa, takže to zvládli so cťou a patrí im zato moje úprimné poďakovanie. Vážim si ich nasadenie a pohotovosť a tiež, ako si iste mnohí ľudia všimli, aj kreativitu, s akou pristupujú k výzdobe mesta za posledné dva roky. Aj my organizátori Vianočných trhov sa snažíme každoročne priniesť niečo nové, aby sme programovú ponuku spestrili a potešili ňou širokú verejnosť,“ uviedol správca vianočného trhoviska Ján Románek.

Väčšina Piešťancov mu iste dá za pravdu. Napríklad vianočný stromček na Winterovej ulici bol taký nádherný, že nebolo človeka, ktorý by si ho neodfotil alebo pri ňom nezvečnil svojich blízkych a priateľov. Zvlášť sa obľube fotografov tešil obrovský adventný veniec pred reštauráciou Centrál a tiež komornejšie, no zato čarovné zákutie s lavičkou v parku. Krásna výzdoba bola v celom centre, takže Piešťany vyzerali vskutku rozprávkovo.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava