Piešťanské štvorky uzavreli veslársku sezónu

  • Veslovanie / Šport
  • 17. novembra 2018, 16:00

Na piešťanskej Lodenici sa v závere októbra konal tretí ročník netradičných veslárskych pretekov Piešťanské štvorky. Organizátor, Veslársky klub Sĺňava Piešťany, spojil preteky aj s ukončením pretekárskej sezóny 2018 a zároveň sa symbolicky pripojil k oslavám storočnice Československa, pretože prišli aj pretekári z Moravy.

Veslári VK Sĺňava Piešťany ukončili sezónu na domácom podujatí. © archív VK Sĺňava

Rieka Váh v úseku od golfového ihriska po lodenicu patrila štvorvesliciam. S kormidelníkom, bez kormidelníka, s párovými, ale aj nepárovými veslami. Medzi najúspešnejších patrili mladší pretekári z Olomouca. Mladšie žiačky z Piešťan v zložení Diana Vargová, Gréta Malíková, Emma Vavrová, Sára Kováčová s kormidelníčkou Simonou Weiszovou skončili na druhom mieste. Umiestnenie zopakovali aj mladší žiaci Viktor Jurga, Marcel Škulec, Oskar Gono, Jakub Gros na kormidle s Evou Domonkosovou. Starší žiaci v zložení Matej Ďuriš, Peter Strečanský, Augustín Petruška, Samuel Groman s kormidelníkom Andrejom Škulecom doveslovali do cieľa na tretej priečke. Rovnako skončili dievčatá Sofia Gono, Aneta Ferancová, Simona Weiszová, Rita Amoah na kormidle so Stelou Držíkovou. V druhej jazde dokormidlovala Stela párovku v zložení Damián Frajšták, Sebastián Urbánek, Alex Trojan a Dávid Holík na piatom mieste.

Vincent Petruška, Samuel Gono, Alex Bělunek a Timotej Miština si v kategórii dorastencov vyveslovali bronz.

Juniorky Klára Držíková, Emma Kelemenová, Eva Domonkošová a Viktória Zruttová v párovke skončili prvé. Viktória a Klára, doplnené Pavlom Tarabom a Andrejom Čechvalom, si úspech zopakovali v mixovanej štvorke.

Veteránsky mix v zložení Erika Jurgová, Adriana Piknová, Branislav Jurga a Andrej Vičan, ktorému sa tento rok pretekárska forma vydarila a zaznamenal aj viaceré zahraničné úspechy, sa právom ocitol na najvyššom stupni. Veteránska mužská štvorka v zložení Eduard Drlička, Marián Obert, Milan Rusnák, ktorú na poslednú chvíľu doplnila Martina Rusnáková, vo svojej kategórii prišla prvá. Taktiež veteránski nováčikovia Daniel Banas, Jana Banasová, Blažena Zruttová so skúseným Miroslavom Škulecom a kormidelníkom Andrejom Škulecom si rovnako vo svojej kategórii zaslúžili prvé miesto. Pretekov sa zúčastnila aj Monika Šimunová, ktorá si vyveslovala v lodi s top pretekárkami z Bratislavy a Uherského Hradišťa tiež prvú priečku.

Na štvorkilometrovej dlhej trati dosiahla najlepší čas celého podujatia posádka párovky mužov v zložení Matúš Vančo, Maroš Sloboda, Ondrej Kovačovič a Pavol Taraba. Do cieľa prišli za 11 minút a 16 sekúnd.

Andrea Škulecová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava