Vajda tenisovým trénerom roka

  • Šport / Tenis
  • 13. novembra 2018, 18:00

Slovák Marián Vajda, člen Siene slávy slovenského tenisu, ktorý tenisovo vyrastal v Piešťanoch, získal ocenenie pre Trénera roka Asociácie tenisových profesionálov.

Spolupráca Mariána Vajdu s Novakom Djokovičom je opäť úspešná. © STZ

Zvíťazil v hlasovaní trénerských kolegov po tom, ako v apríli obnovil spoluprácu s Novakom Djokovičom a srbského zverenca doviedol k grandslamovým titulom vo Wimbledone a na US Open, ako aj k postu svetovej jednotky. Djokovič si vyslúžil cenu Comeback roka.

Päťdesiattriročný Vajda sa stal tretím držiteľom trénerskej pocty v histórii. Jej vyhlasovanie zaviedli iba v roku 2016, keď ocenili Švéda Magnusa Normana za prácu so Švajčiarom Stanom Wawrinkom. Vlani ju dostal Neville Godwin z Juhoafrickej republiky, kouč svojho krajana Kevina Andersona.

Tandem Vajda, Djokovič sa po ročnej prestávke opätovne zišiel na turnaji v Monte Carlo. Okrem rozšírenia grandslamovej zbierky na štrnásť prvenstiev sa Djokovič radoval aj z trofejí na podujatiach ATP World Tour Masters 1000 v Cincinnati a Šanghaji. Na čelo svetového rebríčka v dvojhre sa vrátil po takmer dvoch rokoch. Stal sa iba druhým hráčom v histórii, ktorý sa v priebehu sezóny prepracoval z tretej svetovej desiatky až na vrchol rebríčka. Pred osemnástimi rokmi sa rovnaký kúsok podaril Rusovi Maratovi Safinovi. Djokovič sa po skončení Austra
lian Open podrobil operácii lakťa a na okruh ATP sa vrátil v apríli. Po obnovení spolupráce s Vajdom išla jeho forma rapídne nahor a od tenistov dostal najviac hlasov v kategórii Comeback roka.

(STZ)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín