Tamajka ohlásil výstavbu aquaparku, no zatiaľ ide len o čiernu stavbu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 6. novembra 2018, 16:00

Predvolebná kampaň je v Piešťanoch vo finále. Niektorí kandidáti si na námestie pozvali hudobnú produkciu a varia guláš. Iní si zorganizovali stretnutia za účelom len tak si podať ruky s voličmi a osobne objasniť svoje predvolebné sľuby. Primátor Miloš Tamajka však spomedzi všetkých deviatich kandidátov na post primátora zvolil najagresívnejší spôsob ako osloviť voličov. A klamstvu sa opäť nevyhol.

Realizáciu asi päť metrov dlhého výkopu pre budúce inžinierske siete Miloš Tamajka oslávil chlebíčkami a šampanským. (Autor: pror)

Ešte v pondelok podvečer dorazil do poštových schránok v kúpeľnom meste „tamajkovský“ plátok, na ktorého titulke dominoval nadpis „Piešťany sa dočkali: Výstavba termálneho parku odštartovala.“

Táto kampaň pokračovala na druhý deň, teda v utorok ráno, kedy si vlastníci mobilných telefónov v Piešťanoch našli inzertnú SMS správu, ktorá oznamovala, že Piešťanci sa konečne dočkali a výstavba thermal parku začína výstavbou inžinierskych sietí pre jeho potreby.

O dve hodiny neskôr, t.j. o desiatej hodine doobeda odštartoval Tamajka na mieste plánovanej výstavby aquaparku tlačovú konferenciu, ktorú svojím príhovorom k novinárom zahájil člen predstavenstva investora stavby, spoločnosti Z-grop, Vlastimil Semela. A v rámci príhovoru rovno usvedčil Tamajku z lži v jeho schránkových novinách, ale i v predvolebných sloganoch.

– Tamajkove predvolebné heslo vylepené azda na všetkých mestských autobusoch znie: Čerpanie vody máme povolené.

– Tvrdenie V. Semelu na tlačovke: Povolenie na čerpanie vody minister životného prostredia ešte nepodpísal.

– Tamajkove tvrdenie v sloganoch o zahájení výstavby: Začíname 2018/2019.

– Vyjadrenie V. Semelu pred novinármi: Ak všetko dobre pôjde, chceli by sme na jar začať.

Aj tá údajne zahájená výstavba inžinierskych sietí z SMS správy, ktorá bola zinscenovaná pre kamery a fotoaparáty novinárov, je nakoniec obyčajná čierna stavba.

Ako nám po skončení tlačovky prezradil V. Semela, do procesu stavebného konania potrebného pre výstavbu inžinierskych sietí vstúpil ochranársky subjekt ako účastník konania a namietal plánovaný výrub stromov pre viaceré chyby v predloženej dokumentácii. Takže Z-group doposiaľ právoplatné stavebné povolenie nemá.

Tamajka sa teda ako štatutár mesta mal v takomto momente na tlačovke rovno premeniť na správny orgán a voči autorovi čiernej stavby zahájiť priestupkové konanie.

O Tamajkovom klamstve v predvolebnej kampani sme však už písali pred dvomi týždňami v článku Primátor Miloš Tamajka v predvolebných sloganoch podvádza. A to, čo sme už napísali, Tamajka svojou utorkovou tlačovkou len potvrdil v plnej nahote.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav