Masters plavci excelovali v Rakúsku

  • Plávanie / Šport
  • 12. októbra 2018, 16:00

Jesenná sezóna veteránskych plavcov je v plnom prúde a mnohí chcú zužitkovať formu, ktorú vyladili na majstrovstvá Európy v Slovinsku. Aj počet účastníkov na jubilejných 30. medzinárodných majstrovstvách Rakúska v meste Wels v dňoch 29. a 30. septembra bol preto vysoký.

Zľava: Anna Kičinová, Karol Kantek a Zuzana Matúšová. © archív (aki)

Okrem domácich prišlo o tituly bojovať 406 plavcov zo 74 klubov z Maďarska, Nemecka, Chorvátska, Rumunska, Slovinska, Ruska, Talianska, Švajčiarska, Česka a Slovenska. Súčasťou slovenskej výpravy bola trojica Piešťancov Karol Kantek, Anna Kičinová a Zuzana Matúšová.

Ich účinkovanie možno hodnotiť ako veľmi úspešné, nakoľko každý štart znamenal súčasne zisk cenného kovu a aj dosiahnuté výkony mali punc vysokej kvality.

Karol Kantek k trom zlatým medailám na 50 metrov motýlik, voľný spôsob a znak pridal aj dva slovenské rekordy masters na 50 m motýlik a znak, čím potvrdil, že vek je len číslo. Nie je veľa rovesníkov tohto 70-ročného veterána, ktorí si s ním môžu merať sily či v bazéne alebo v cyklistike, ktorá je jeho druhou veľkou záľubou.

Zuzana Matúšová sa okrem šiestich zlatých medailí na všetkých 50-metrových tratiach – motýlik, znak, prsia i voľný spôsob, 100 m polohové preteky a 100 m voľný spôsob tešila aj zo slovenského rekordu masters na 50 m prsia, čo len potvrdilo jej povesť všestrannej plavkyne.

Anna Kičinová bojovala so svojimi tradičnými súperkami a tiež bola úspešná. Zlato získala na 100 m motýlik, strieborná bola 50 a 100 m prsia a bronzová na 50 m motýlik.

S celkovým ziskom 13 medailí obsadili Piešťanci 17. miesto medzi klubmi, čím sa spolu s maďarským tímom Tőrőbálint Szenior stali druhým najlepším zahraničným klubom.

(aki)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín