Veslári excelovali v Ostrave

  • Veslovanie / Šport
  • 28. septembra 2018, 18:00

V metropole Sliezska – Ostrave sa 15. a 16. septembra uskutočnila regata O Perunov pohár, ktorej sa zúčastnili
aj piešťanskí veslári v kategóriách mladší a starší žiaci, dorastenci a masters pretekári. Celkom si vybojovali 41 medailí. V záverečnom hodnotení klubov skončil VK Sĺňava na prvom mieste pred domácimi veslármi a odniesol si víťazný pohár.

Členovia Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany s cennými trofejami. © archív Andrey Škulecovej

Matej Ďuriš zvíťazil v mixovanom dvojskife s Ritou Amoah. Spoločne s Petrom Strečanským vyhrali skif, dvakrát dvojskif a aj párovku spolu Damiánom Frajštákom a Augustínom Petruškom. Frajšták pridal víťazstvo v skife a Petruška vyhral túto disciplínu až dvakrát. Víťaznú párovku kormidlovala Simona Weiszová. Sama vyhrala dvoje preteky v skife a spolu s Dianou Vargovou prišla prvá aj v dvojskife. Kormidlo držala pevne v rukách aj v párovke mladších žiakov doplnených pretekármi z moravských klubov, v ktorej sedeli Viktor Jurga a Marcel Škulec. Chlapci si vyveslovali ďalšie prvé miesto v dvojskife a Viktor pridal ešte dve zlaté priečky v skife.

Dve zlaté medaily získala Sofia Gono v dvojskife spolu s ostravskou pretekárkou. Aneta Ferancová jej úspech zopakovala, ale tentoraz v skife. Najmladšia, iba 10-ročná účastníčka pretekov Ema Vavrová suverénne zvíťazila v dvoch štartoch v skife.

Dorastenci Timotej Miština a Vincent Petruška vyhrali spoločne dvojskif a do cieľa doveslovali ako prví aj v skifoch. Timotej si pripísal víťazstvo tiež v mixovanej posádke spolu s pretekárkou zo Šintavy.

Víťazne sa v skifoch a v spoločnom dvojskife prezentovali aj masters pretekári Maroš Sloboda a Peter Strečanský. Na stupeň víťazov síce tentoraz nedosiahli Gréta Malíková, Sára Kováčová a Andrej Hudec, ale svojou bojovnosťou určite prispeli k víťaznému poháru.

Všetkým pretekárom gratulujeme a veríme, že svoju formu potvrdia aj koncom septembra na majstrovstvách Slovenska vo veslovaní pre žiacke a dorastenecké kategórie, ktoré sa budú konať v Bratislave.

Andrea Škulecová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava