Na Nikola Teslu obdivujú novú hraciu plochu

  • Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. septembra 2018, 18:51

Základ sa zdá byť solídny. Vyskúšali si ho už aj prví futbalisti. (Autor: vd)

Na sídlisku Nikola Teslu v Piešťanoch sa podvečer v stredu 26. septembra objavil malý zázrak v podobe polypropylénovej športovej plochy. Multifunkčné ihrisko sa po zbabranej rekonštrukcii opäť začína črtať. Tentoraz nádejnejšie ako minulý rok. Obyvatelia sa tešia. Veria, že repríza rekonštrukcie bude konečne úspešná.

„Ide o materiál, ktorý je vode a mrazu odolný, takže ak sem aj obyvatelia nalejú v zime vodu a tá zmrzne, môžu používať plochu, ktorú sme sem inštalovali aj ako klzisko. Ako some povedali, je to odolné voči počasiu, ale nie voči zlodejom a vandalom, preto by si to tu ľudia mali dobre strážiť,“ povedali s úsmevom  po česky hovoriaci montéri z dodávateľskej spoločnosti.  Plochu poskladali ako pazzle za jediný deň pod drobnohľadom obyvateľov.  „Mali by to ešte ukotviť, alebo nejak spevniť, pretože tu boli jamy a keď sem naprší a v zime to zamrzne, neviem, neviem, čo to spraví? Či sa to náhodou celé nezdvihne a neporuší. Mali by to teda ukotviť a nejak zafixovať,“ uviedol jeden z obyvateľov. Len čo montéri zmizli, na novučičkej poloche sa objavili prví  malí futbalisti.

No prišli aj ďalší muži, aby skontrolovali, či je dielo dobre položené. „Uvidíme. Chceme veriť, že to bude v poriadku. Už teraz rozmýšľam, aké kopačky si kúpim. Žena hovorila, že sa tu budeme prezúvať,“ žartoval ďalší Piešťanec.

Okolo stavby je vykopaná  odvodňovacia ryha, sú tu zavedené inžinierske siete a pripravené otvory pre stĺpy na novú ohradu.

Starú ohradu ešte na jeseň minulého roka odstránili, pretože firma, ktorá vyhrala výberové konanie na rekonštrukciu multifunkčného ihriska, sa pustila do jeho vynovenia. Obyvatelia sledovali stavebné práce a tešili sa, že ku koncu roka 2017 budú mať športový priestor, ktorý im budú môcť závidieť ostatné štvrte mesta. Veď ak sem v zime napustia vodu, budú sa môcť deti korčuľovať ako za starých čias už na Vianoce. A na jar začať s loptovými hrami.

Nič z toho sa však neudialo. Firma, ktorá robila stavebné práce v počasí, ktoré nežičí správnym technologickým procesom, vykonala rekonštrukciu narýchlo a mesto stavbu neprevzalo. Dielo malo nedostatky, ktoré bránili v jeho užívaní. Nebolo dodané v požadovanej kvalite a v súlade so zmluvou. Firma preto celú stavbu aj s obrubníkmi a mantinelmi rozobrala.

Mesto muselo opäť vypísať výberové konanie a víťaz začal v septembri s prácami na vybudovaní multifunkčného športoviska. Stavba za 37 720 eur s DPH, ktorá mala byť hotová už minulý november, sa tak opäť začína odznova. Podľa tempa, ťažko povedať, kedy bude ihrisko hotové. „Idú voľby, ešte majú chvíľu času,“ skonštatoval obyvateľ obytnej štvrti Kanada.

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela