Na Dubovej obnovili priechod

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 24. septembra 2018, 09:00

V jarných mesiacoch tohto roka Slovenský plynárenský priemysel vymieňal plynové potrubie na Dubovej ulici v Piešťanoch. Mesto napokon nechalo obnoviť asfalt v celej šírke a dĺžke. V piatok 21. septembra konečne pribudol aj priechod pre chodcov na konci ulice pri neďalekej materskej škole.

Na novom asfalte už je opäť „zebra“. (Autor: am)

Rekonštrukciu vozovky Dubovej ulice mestský úrad vo svojej tlačovej správe prezentoval ako „promptnú reakciu na prítomnosť plynárov“. Pri výmene plynovodov a prípojok k rodinným domom pracovníci rozkopali ulicu v celej dĺžke, a tak sa mesto rozhodlo pri spätnej úprave komunikáciu vyfrézovať a položiť nový asfaltovo-betónový povrch.

Podľa prvotných informácií malo mesto na obnove vozovky participovať, napokon zaplatilo firme Skanska SK, a.s. sumu 49 948,76 eur. Či je to cena za kompletnú obnovu, alebo časť z nej platili i plynári, sa zo zmluvy zverejnenej na internete nedozviete. Čiastkový rozpis položiek, ako neoddeliteľná súčasť zmluvy na internete zverejnená nie je.

Po viacnásobných apeloch obyvateľov, ktorým sa nepozdávalo, že na konci ulice neďaleko miestnej materskej školy ani dva mesiace po rekonštrukcii nie je obnovený priechod pre chodcov, sa ľady pohli. Minulý piatok napokon „zebra“ opäť pribudla na asfalt. Podľa oddelenia dopravy mestského úradu bude ešte v blízkej dobe obnovené zvislé dopravné značenie.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela