Parkovisko stále neskolaudované

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 16. septembra 2018, 12:00

Kontroverzné parkovisko na Školskej ulici v Piešťanoch pri mestskej knižnici aj napriek prísľubu riaditeľa bytového podniku Viliama Hubinského stále ešte nie je skolaudované. Malo sa tak stať vo štvrtok 6. septembra.

Aj napriek prísľubu riaditeľa bytového podniku nie je parkovisko na Školskej ulici stále sprístupnené. (Autor: pror)

Investorom výstavby 35 parkovacích miest je mestská eseročka Bytový podnik Piešťany (BP). O jeho realizácii i vzhľade rozhodli mestskí poslanci ešte ako členovia valného zhromaždenia BP v roku 2015. Vtedajšie vedenie BP na poslancami schválený vzhľad parkoviska nechalo spracovať projektovú dokumentáciu a na dodávateľa vyhlásilo verejnú obchodnú súťaž. Katalógová cena realizácie parkoviska vyšla projektantovi na 120-tisíc eur. Vo verejnej obchodnej súťaži však víťazná ponuka znela len na 94-tisíc. To znamenalo výraznú úsporu verejných peňazí a stavba sa mohla začať realizovať už v roku 2017.

Avšak na konci roku 2016 po zmenách v riadení BP nový konateľ Pavol Vermeš verejnú obchodnú súťaž zastavil. Na mestskom zastupiteľstve pred poslancami vyhlásil, že nebude stavať botanickú záhradu, ale parkovisko, a že to zvládne len za 70-tisíc eur. Nestihol to, primátor Miloš Tamajka ho v závere roka 2017 z postu konateľa odvolal.

Novú súťaž na realizátora stavby podľa pôvodného projektu autorov Stanislava Chmela a Evy Wenerovej zorganizoval Tamajkom dosadený riaditeľ BP Viliam Hubinský. Tá však nepriniesla žiadne úspory, práve naopak. Víťaz súťaže uspel s ponukou 123-tisíc eur, čo je o tritisíc eur viac ako katalógová cena projektu a takmer o 30-tisíc viac, ako bola víťazná ponuka v úvode roku 2017.

Tento manažérsky „úspech“ je teda dôsledkom zmien, ktoré nastali vo vedení BP, keď sa jediným rozhodujúcim orgánom stal primátor Tamajka a po vypoklonkovaní poslancov z valného zhromaždenia BP a odvolaním poslanca Martina Cifru z dozornej rady túto mestskú strategickú organizáciu spolu s primátorom mocensky ovládlo politické zoskupenie Spoločne pre Piešťany.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela