Burza na pomoc útulkáčom už budúcu sobotu

  • Kultúra a spoločnosť / Príroda
  • 14. septembra 2018, 13:00

Útulok Piešťany pripravuje ďalšiu burzu, z ktorej výťažok poputuje na krmivo, lieky a ďalšiu starostlivosť o štvornohých chlpáčov. Ak chcete týmto spôsobom pomôcť, navštívte už budúcu sobotu 22. septembra klub ŽiWell, pred ktorým sa Jesenná burza uskutoční. V prípade nepriaznivého počasia sa burza nekoná.

Aj tento fešák hľadá nový domov. © Útulok Piešťany

Pomôcť však môžete aj vlastnými rukami. Ak milujete zvieratá, radi pomáhate a bežné venčenie psíkov z útulku vám už nestačí, môžete si vyskúšať, ako to funguje za jeho bránou. Staňte sa na jeden deň ošetrovateľom v piešťanskom útulku a vyskúšajte si toto náročné, no krásne a užitočné povolanie.

Deň v útulku sa začína zaškolením a poučením o bezpečnosti. Pracovať budete pod dozorom ošetrovateľa v jednom z troch areálov, v ktorom sú umiestnené mačiatka, šteniatka a „marodi“.

Hneď ráno prebieha kontrola zvierat. Potom budete podávať lieky a ošetrovať choré zvieratá. Psíky vypustíte do výbehu a odoberiete sa čistiť koterce, bunky, misky, pripravíte jedlo a vyčistíte výbeh. Počas dňa vybavíte hlásené odchyty, v prípade potreby navštívite veterinára, pri príjme nových psíkov poskytnete základné ošetrenie. Od 13.00 h sa začína venčenie pre verejnosť, do ktorého sa môžete taktiež zapojiť. Viac sa dozviete na facebookovej stránke útulku Viac úsmevov :). Práca v útulku znamená mať veľké srdce, milovať zvieratá a neštítiť sa žiadnej práce.

Najväčšou pomocou však stále zostáva darovanie domova. Aké sú psy v nových rodinách šťastné, sa dočítate v riporte z minulotýždňového stretnutia – nájdete ho TU. Informácie o novom zákone, pre ktorý je momentálne útulok plný vyhodených chlpáčov nájdete TU.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava