Vyhodnotenie ankety: Realizácia investičných akcií v nedohľadne

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 4. septembra 2018, 15:00

Ešte pred letnými prázdninami sme na našej webovej stránke piestanskydennik.sk zverejnili anketu, v ktorej ste až do konca augusta mohli hlasovať o naplnení budovateľských zámerov radnice na túto jeseň.

Namiesto okien na Základnej škole F. E. Scherera ich mestskí úradníci nechali vymeniť na Materskej škole F. E. Scherera. (Autor: dan)

Do hlasovania sa zapojilo 891 hlasujúcich, z nich len štrnásť radnici dôverovalo, že stihne zrealizovať všetky svoje zámery. Tí, čo neuverili, zrejme na to mali aj reálne dôvody.

Zrekapitulujme si však, aké zastupiteľstvom schválené investičné akcie na tento rok sme do hlasovania zaradili. Pýtali sme sa vás, či radnica stihne vybudovať cyklochodník na Krajinskej ceste a na Bratislavskej ceste, či stihne rekonštrukciu Štúrovej ulice, Rastislavovej či Dopravnej ulice alebo výmenu okien na Základnej škole F. E. Scherera.

Nemilo nás však prekvapilo, že radnica dokonca ani len nezačala s realizáciou spomínaných investičných akcií. V niektorých prípadoch však poznáme dôvody. Napríklad rekonštrukciu Štúrovej ulice, ktorej stav je dezolátny, zatiaľ zrejme zbrzdila petícia občanov za záchranu stromov, no ale ani na mestskom úrade ešte začiatkom augusta netušili, kedy sa s prácami začne, a výhľadovo spomínali až október či november. Ak sa primátor rozhodne rešpektovať petíciu, bude sa musieť prekresliť existujúci projekt v hodnote deväťtisíc eur, čo rekonštrukciu ešte viac oddiali.

Rekonštrukcia Dopravnej ulice, ktorá je návštevníkom mesta najviac na očiach, skončila skôr, ako sa vôbec začala. Na júnovom mestskom zastupiteľstve ju poslanci „vymenili“ za výmenu okien na ZŠ F. E. Scherera, keďže sa zistilo, že financie na túto v rozpočte naplánovanú akciu mesto utratilo za rekonštrukciu škôlky na Detvianskej ulici.

To však nie je koniec motanice okolo tejto investície. Vedenie radnice totiž, nepochopiteľne, nerešpektovalo ani rozhodnutie júnového mestského zastupiteľstva a okná na ZŠ F. E. Scherera sa nevymieňajú! Namiesto školy sa okná vymieňajú na Materskej škole F. E. Scherera, ktorá nemá nič spoločné so školou, keďže každá z nich je samostatný právny subjekt. A tak môžeme tvrdiť, že vedenie radnice si osvojilo kompetencie, ktoré mu neprináležia, a verejné zdroje míňa v rozpore s poslaneckým uznesením. Ak sa zasa narýchlo nenájdu nejaké financie odinakiaľ, aj táto nami vytypovaná investícia podľa všetkého nebude zrealizovaná.

Nuž, ťažko je niečo v Piešťanoch plánovať, hoci len do ankety. Odzrkadľuje to však realitu, aká tu posledné volebné obdobie panuje. A tak sa ani nečudujeme, že z 891 respondentov si 666 myslí, že z ponúknutých možností súčasné vedenie radnice nestihne do volieb zrealizovať nič.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav