Ani nezačali a už skončili

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 29. augusta 2018, 10:00

Zmätky okolo rekonštrukcie piešťanských škôlok nemajú konca. S dodávateľom rekonštrukčných prác MŠ na Považskej ulici v celkovom objeme investície 662 236,93 eur primátor Miloš Tamajka rozviazal zmluvu. A tak ani po takmer polroku nie je jasné, kedy sa rekonštrukčné práce začnú. Pritom 45 detí je už premiestnených do Materskej školy na Valovej ulici.

Ani po polroku od získania finančných prostriedkov na rekonštrukciu škôlky na Považskej ulici robotníkov na stavbe nenájdete. (Autor: Supa)

Ešte v apríli zverejnila radnica informáciu, že na rekonštrukciu škôlok získala viac ako milión eur. Na rekonštrukciu MŠ na Ružovej ulici 402 769,65 eur a na rekonštrukciu škôlky na Považskej ulici 662 236,93 eur. Od tej doby sa riaditeľky škôlok spolu s rodičmi márne domáhali organizačných informácií, kedy sa rekonštrukcie začnú a kam majú v tom čase umiestniť deti. Odpovedí od vedenia mesta sa nedočkali.

Kým škôlka na Ružovej túto problém vyriešila vo vlastnej réžii presúvaním detí do jednotlivých pavilónov s ohľadom na priebeh rekonštrukcie, budovy na Považskej ulici sa na obdobie prác museli úplne uvoľniť. Tu zasa pomohla riaditeľka škôlky na Valovej s ponukou, že počas rekonštrukčných prác deti prichýli.

Dlho odkladané začatie prác primátor Tamajka najprv zdôvodňoval zložitým procesom kontroly verejného obstarávania, a keď už konečne došlo na konci júla k prevzatiu staveniska, víťazná firma ani po troch týždňoch práce nezačala. A ako informoval Tamajka na stretnutí s rodičmi predškolákov, s víťazom súťaže zrušil zmluvu a celý proces obstarávania dodávateľa sa musí začať znovu.

Ak teda zohľadníme štvormesačnú dobu, počas ktorej radnica dodávateľa verejným obstarávaním hľadala a následne s ním uzatvorenú zmluvu po troch týždňoch od prevzatia staveniska ukončila, je viac ako pravdepodobné, že zohnať nového realizátora stavby nestihne ani do príchodu zimy. A tak investícia zostane na krku novému vedeniu mesta, ktoré vzíde z novembrových komunálnych volieb.

To, že deti v septembri do škôlky na Považskej ulici nenastúpia, je však už jasné. A keďže realizátor rekonštrukcie, ktorý zrejme vzíde z novej súťaže, má na rekonštrukciu až 12 mesiacov, otáznik visí aj nad tým, či bude škôlka predškolákom k dispozícii aspoň v septembri v roku 2019.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava