Hasiči vyslobodzovali ženu z bytu, asistovali pri nehode i utopencovi

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 27. augusta 2018, 20:00

Začiatkom minulého týždňa volali piešťanských hasičov k trom rôznym udalostiam. Prvýkrát vyrazili do Sokoloviec, na druhý deň pomáhali v Brunovciach a vo Vrbovom. Pred víkendom zasahovali aj v Piešťanoch.

Príslušníci hasičského zboru likvidovali požiar za Sokolovcami. © KR HaZZ Trnava

V pondelok 20. augusta hasičov privolali do Sokoloviec. Za obcou sa totiž rozhorela tráva. Požiar suchého porastu pohltil plochu s výmerou 10 x 100 metrov. Dvaja hasiči na Tatre 815 vyrážali štvrť hodiny pred 13. hodinou. V priebehu nasledujúcich dvoch hodín zlikvidovali oheň pomocou vysokotlakového prúdu.

V utorok príslušníci riešili technický výjazd do obce Brunovce, kde vypomáhali kolegom z Nového Mesta nad Váhom a Trenčína. Našli tam totiž utopené telo. Kolegom pomohli pri obliekaní do potápačskej výstroje, následne asistovali pri vyťahovaní tela na breh a pri oživovaní.

Za Vrbové v smere na Prašník hasiči vyrážali k dopravnej nehode. Na dvoch osobných autách odstavených na krajnici hasiči vykonali protipožiarne opatrenie a skontrolovali, či neunikajú prevádzkové kvapaliny. Boli privolaní aj policajti a ako informovala krajská trnavská hovorkyňa Martina Kredatusová, udalosť sa zaobišla bez zranenia, bez alkoholu a bola vyriešená v blokovom konaní. Vodič sa nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke.

V piatok 24. augusta hasiči pomáhali aj v Piešťanoch na Valovej ulici. O tretej popoludní ich zavolala dcéra obyvateľky bytu na druhom poschodí, lebo jej mama neotvárala dvere. Keďže bol na byte pootvorený balkón, hasiči tadiaľ vošli dnu a v jednej z izieb našli ležať ženu. Na miesto dorazila aj rýchla zdravotná pomoc, ktorá si ju prevzala do starostlivosti.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf