Deti preč a na stavenisku ani noha!

  • Nezaradené
  • 22. augusta 2018, 09:00

Predškolákov z Materskej školy na Považskej ulici v Piešťanoch počas rekonštrukcie budovy dočasne prichýlia v MŠ na Valovej ulici. Otázku kam s deťmi od septembra počas stavebných prác nakoniec vyriešila riaditeľka druhej spomínanej škôlky. Na augustovom mestskom zastupiteľstve o tom informoval poslancov prednosta mestského úradu Eduard Strapatý.

Objekt na Považskej ulici márne čaká na stavbárov. Ani po pätnástich dňoch od prevzatia staveniska sa doposiaľ v priestoroch škôlky žiaden robotník neobjavil. (Autor: pror)

Ešte na júlové mestské zastupiteľstvo zavítala riaditeľka škôlky na Považskej ulici Ľubica Majerčíková. Poslancov informovala, že od mája, keď sa ukázalo, že škôlka z eurofondov získala financie na rekonštrukciu, sa márne domáha informácie, kam budú počas rekonštrukčných prác umiestnení jej zverenci. No ani v júli jej otázky neboli zo strany vedenia mesta presne zodpovedané, a tak sa na to prišla opýtať verejne na mestské zastupiteľstvo. „V zálohe máme dve triedy v budove ZŠ F. E. Scherera, kde teraz sídli občianske združenie Pomoc ohrozenému dieťaťu,“ informoval na júlovom zastupiteľstve primátor Miloš Tamajka.

 

 

Ako však potvrdil prednosta mestského úradu Eduard Strapatý, na vytypovanej škôlke na sídlisku Adam Trajan by však museli prestavať sociálne zariadenia a urobiť stavebné úpravy. Aj preto radnici prišla vhod ponuka z MŠ Valová. Podľa našich informácií však i tento zámer nemusí byť konečným riešením, pretože do navýšenia počtu o 45 detí z Považskej ulice môžu ešte zasiahnuť hygienici.

Otázny je aj návrat škôlkarov do MŠ Považská. Budovy boli totiž dodávateľskej firme odovzdané koncom júla, no na prevzatom stavenisku sa ešte ani v stredu 15. augusta práce nezačali. Na projekt zníženia energetickej náročnosti Materskej školy na Považskej ulici bolo mestu z eurofondov schválených 662 236,93 eur. Mesto bude participovať sumou 34 854,58 eur.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava