Piešťanskí hokejisti zmenili názov klubu po siedmy raz

Z ŠHK 37 Piešťany sa po zmene stal Športový hokejový klub 37 Piešťany. Vo vedení i naďalej ako konateľ spoločnosti ostáva Jaroslav Lušňák. A podľa jeho slov sa na záväzkoch voči mestu ale i voči hokejovej federácií nič nemení a spoločnosť naďalej ostáva nájomcom mestského zimného štadióna s ambíciou opäť prinavrátiť do Piešťan hokej na profesionálnej úrovni.

Seniorský hokej v Piešťanoch je už minulosťou. Dnes sa na štadióne fandí iba mládeži. No nemusí to tak byť. © apt

„Zmeny, ktoré nastali, boli uskutočnené v záujme ďalšieho rozvoja piešťanského hokeja a s cieľom vytvoriť mu silné zázemie a podporu. A to po každej stránke – ekonomickej, personálnej i technickej. Všetko, čo bolo dobré, ostane zachované. Pri zmenách boli rešpektované všetky známe záujmy Mesta Piešťany a boli z našej strany dodržané všetky zmluvné aj zákonné podmienky,“ uviedol konateľ spoločnosti Jaroslav Lušňák.

Športový hokejový klub 37 Piešťany sa tak stal už siedmym nástupcom viac ako osemdesiatročnej histórie hokeja v Piešťanoch. Prvý hokejový klub založený v kúpeľnom meste niesol názov ŠK Piešťany. Neskôr si zmenil názov na PHK Piešťany a takto figuroval v hokejových súťažiach až do roku 1979. V tomto roku prevzal nástupníctvo hokejový klub Chirana Piešťany. Od roku 1979 až 1993 pokračovali hokejisti pod názvom VTJ Piešťany. Roky 1993 až 1995 piešťanskí hokejisti niesli názov HK VTJ Marat Piešťany a od roku 2004 ŠHK 37 Piešťany. Od jari tohto roku už hokejisti figurujú pod spomínaným novým názvom.

Všetky menované kluby vo svojej histórii zaznamenali i úspechy v súťažiach, v ktorých pôsobili. Prvá ľadová plocha vznikla na bývalých tenisových dvorcoch v parku vedľa terajšieho Domu umenia. Prvý priateľský hokejový zápas zohrali piešťanskí hokejisti pod názvom ŠK Piešťany 23. januára 1937, keď nastúpili v Trenčíne proti domácim hokejistom a prehrali 1:3. Už o tri dni sa hrala v Piešťanoch odveta. Počasie hokeju prialo. Mrazivé noci využili hokejoví nadšenci na prípravu ľadu, pred zápasom klzisko „ohradili“ fošňami a mohlo sa hrať. Trenčania prišli do Piešťan v dobrej nálade a presvedčení, že aj v odvete vyhrajú. Za domácich v zápase nenastúpil strelec jediného gólu z prvého zápasu Gericka. Namiesto neho hral Szilárd. Odveta sa Piešťancom vydarila, vyhrali 4:1.

V povojnovom období hrali Piešťany vo viacerých súťažiach a získavali v nich i prvé miesta. Zrejme najcennejšie umiestnenie je štvrté miesto v slovenskej Tipsport extralige, v ktorej klub pôsobil tri sezóny od roku 2012 do roku 2015.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava